Sâmbătă, de Buna Vestire, peste 3.000 de argeşeni s-au strans în centrul Piteştiului pentru a lua parte la Marșul pentru Viață, un eveniment desfăşurat în mai multe oraşe din ţară.

Participanţii s-au întâlnit pe platoul din faţa Teatrului Al. Davila, din Piteşti, după care au mărşăluit, în acorduri de fanfară, pe Strada Victoriei, până la Catedrala Sfântul Gheorghe, unde a avut loc o slujbă oficiată de ÎPS Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelelului, însoţit de preoţi din Sectorul Social, Filantropic şi de Misiune al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

“Este una dintre cele mai importante iniţiative care contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al lumii contemporane care în România, din 1958 până în 2014 a curmat peste 22 de milioane de vieţi, ţara noastră aflându-se pe locul doi în lume – nu vă spun cine este pe primul loc – în ceea ce priveşte numărul de avorturi raportat la populaţia totală. În legătură cu avorturile, bineînţeles, nu sunt vinovate doar femeile. Potrivit învăţăturii creştine, viaţa este darul lui Dumnezeu faţă de oameni, oameni care trebuie preţuiţi şi protejaţi. Avortul este o crimă comisă împotriva unei fiinţe nevinovate, care nu se poate apăra.”, a declarat Î.P.S. Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, la încheierea Marşului pentru Viaţă, organizat la Piteşti.

Manifestarea a fost organizată de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, care şi-a propus să atragă atenţia asupra necesităţii conştientizării pericolului moral şi social pe care îl reprezintă avortul. La eveniment au participat preoţi, consilieri eparhiali, părinţi, bunici, profesori, studenţi, elevi şi toţi cei care au dorit să susţină acest demers.

“Am aflat despre marş de la soţul meu şi am hotărât împreună să ieşim şi să susţinem cauza aceasta şi să fim alături de oamenii care au ieşit în stradă în toată ţara. Noi am obţinut o sarcină foarte greu şi a fost o binecuvântare din partea lui Dumnezeu şi a Sfântului Nectarie la care ne-am rugat. 6 ani ne-am chinuit să avem un copil şi vreau să le transmitem tuturor celor care rămân însărcinate pe cale naturală, să păstreze sarcina. Celor tineri vreau să le spun că e foarte important să se protejeze dacă nu doresc o sarcină şi să nu ajungă să facă niciodată un avort.”, a declarat Giogu Ionela, 32 de ani (foto).

“Am şi eu doi băieţi, sunt mari. Au 40 de ani şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi i-a dat, aşa cum fac toate mamele care se bucură de copiii lor. Am ieşit la marş pentru că sunt împotriva avortului şi văd că sunt atâţia oameni care au aceeaşi părere ca şi mine. Este important ca şi tânăra generaţie să înţeleagă că avortul nu este o soluţie.”, a declarat Floarea Ciobotea, 65 de ani (foto jos, stânga).

LASA COMENTARIU