Reales pentru un nou mandat de deputat pe listele PSD Argeş, Cătălin Rădulescu a jignit o ziaristă care lucrează pentru un site local de ştiri. Parlamentarul nu este la prima ieşire scandaloasă.

La mai puţin de 24 de ore după alegerile parlamentare, oficialii PSD Argeş au organizat o conferinţă de presă la care au participat, printre alţii, senatorul Şerban Valeca – preşedintele organizaţiei judeţene, şi deputatul Cătălin Rădulescu. Jurnalista Liliana Costache, de la site-ul institutiilestatului.ro, l-a întrebat pe Şerban Valeca dacă rezultatul obţinut de PSD în Argeş a fost afectat cumva de condamnarea deputatului Cătălin Rădulescu, condamnare definitivă dată de ÎCCJ cu şase zile înainte de alegerile parlamentare. În acel moment, deputatul Cătălin Rădulescu a izbucnit la adresa ziaristei: “Bă, te-ai gândit mult la întrebarea asta?” Senatorul Şerban Valeca a răspuns totuşi la întrebare: “Nu cred că a avut timp să se… să se manifeste în vreun fel. Nu am vreo estimare”.

Jurnalista Liliana Costache a continuat cu întrebările legate de faptul că deputatul Cătălin Rădulescu are proces cu Agenţia Naţională de Integritate. Aceeaşi jurnalistă l-a întrebat pe senatorul Şerban Valeca dacă-l mulţumeşte faptul că pe lista PSD Argeş are un deputat condamnat definitiv. Şerban Valeca a dat răspunsuri diplomate la întrebări. După încheierea conferinţei de presă, deputatul Cătălin Rădulescu a abordat-o, în prezenţa mai multor jurnalişti, pe ziarista Liliana Costache: “Tu dacă mai continui mult cu asta, ori ţi-o iei, ori te dau în judecată! Eşti o proastă!”

Jurnalista i-a replicat: ”Aşa o fi! Oi fi proastă, dar nu condamnată!”. Moment în care deputatul Cătălin Rădulescu a izbucnit din nou: “Te-a făcut mă-ta proastă! Eşti o incultă”, după care l-a băgat adus în discuţie şi pe Liviu Dragnea, preşedintele PSD: “De ce nu îl întrebi aşa şi pe Liviu? Şi el e condamnat!”. Jurnalista i-a răspuns: “Dragnea e condamnat pentru alte fapte, nu ca dumneavoastră!”. Deputatul Cătălin Rădulescu a plecat nervos, fără să mai facă alte comentarii.

Condamnat cu suspendare pentru dare de mită

Pe 5 decembrie a.c., completul de 5 judecători al Curţii Supreme a respins apelurile făcute de procurorii DNA şi de deputatul PSD Cătălin Rădulescu, în dosarul în care demnitarul a fost acuzat de dare de mită şi de administrarea unei firme, faptă incompatibilă cu calitatea sa de parlamentar. Astfel, Cătălin Rădulescu a rămas cu pedeapsa dată de instanţa de fond în martie a.c. – un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Cătălin Rădulescu a fost trimis în judecată în aprilie 2014, de procurorii DNA, care l-au acuzat că, în perioada ianuarie 2013 – februarie 2014, s-a ocupat şi de administrarea şi controlul societăţii comerciale SC Concordia Con Strade, activitate incompatibilă cu funcţia de deputat. Procurorii l-au mai acuzat pe deputatul PSD că, la 27 august 2013, în cadrul unei întâlniri cu un manager de proiect, privind construirea unei parcări pentru un supermarket din Piteşti, i-a promis acestuia 10.000 lei. În schimbul banilor, funcţionarul trebuia să semneze procesul verbal de recepţie, fără reducerea devizului cu suma de 50.000 de lei pentru lucrările prost executate.

Deputatul a mai jignit şi alţi ziarişti: ”Nu dau doi bani pe aceste jeguri, sunteţi zero pentru mine, jurnalişti de doi bani”

Nu este pentru prima oară când deputatul Cătălin Rădulescu jigneşte jurnalişti. În primăvara acestui an, acesta a postat un mesaj jignitor la adresa unui jurnalist din Argeş, care l-a ironizat pe parlamentarul piteştean pe un site de socializare, după ce Cătălin Rădulescu, abia condamnat de Curtea Supremă la închisoare cu suspendare într-un dosar DNA, a început să-şi plângă de milă pe Facebook. Deputatul n-a suportat mesajul “ofensator” al redactorului şef al site-ului epitesti.ro, în care se făcea referire la greşelile sale gramaticale. ”Jegurile şi Securiştii se uită la Greşelile Gramaticale care apar uneori din cauza neatenţiei şi stării în care eşti. Nu dau doi bani pe aceste jeguri, sunteţi zero pentru mine, jurnalişti de doi bani, nu vă datorez nimic, voi îmi datoraţi mie pentru că puteţi scrie şi vorbi liber pentru că mi-am riscat eu viaţa la Revoluţie pentru voi jegurilor”, i-a transmis deputatul jurnalistului, într-un mesaj privat (ortografia aparţine autorului). Mesajul a fost distribuit ulterior de redactorul-şef al site-ului epitesti.ro pe Facebook.

Cătălin Rădulescu este ţinta frecventă a ironiilor jurnaliştilor din Argeş, mai ales de câţiva ani încoace de când pe Facebook au început să circule fotografii, de pe contul personal al deputatului, în care acesta pozează în chiloţi, după cum puteți vedea în fotografia de mai jos.
(Sursa: Adevarul)

 

 

LASA COMENTARIU