În urmă cu cinci ani, judecătoarea Cornelia Inge era reclamată la CSM de către omul de afaceri Iulian Preda. Acesta reclama vânzarea ilegală a unui teren de peste 8.000 de metri pătrați de pe strada Depozitelor din Pitești, teren care aparține firmei sale și pe care ființează actuala Piață de Gros a Piteștiului. Concomitent cu reclamarea judecătoarei Inge la CSM, Preda a făcut și plângere la DIICOT împotriva unui grup infracțional condus de Stelian Crăciun, grup care i-ar fi vândut terenul de la Piața de Gros încă din 2001, în baza unei chitanțe de mână pe care suma tranzacției era trecută în euro, deși moneda unică nu fusese adoptată încă în Europa.

Concret, Iulian Preda cumpărase în urmă cu mai mulți ani terenul de la un anume Dumitru Constantin, decedat ulterior. Ulterior, fiul defunctului s-a asociat cu omul de afaceri Stelică Crăciun, încercând în repetate rânduri să obțină terenul, estimat la 1,6 milioane euro. Stelian Crăciun a demarat mai multe acţiuni împotriva firmei lui Iulian Preda, pentru anularea actelor de cesiune de drepturi litigioase, sperând să pună mâna pe terenul în speţă.
După cum spunea Iulian Preda în plângerea trimisă la CSM – „În data de 24.02.2012, am aflat de la o persoană a cărei identitate nu o pot dezvălui momentan faptul că pe rolul Judecătoriei Piteşti s-a aflat un dosar cu nr. 13667/280/2011, având ca obiect restituire împrumut. În acest dosar s-a procedat ilegal la vânzarea unui teren în suprafaţă de 8.213 mp, aparţinînd SC Cris Andreea CTP SRL (…) În respectivul dosar, un domn pe nume Dascălu Nicolae Liviu (n.r. – actual primar al comunei Mărăcineni și cumnat al lui Stelian Crăciun) a chemat în judecată pe pârâta Crăciun Ioana (n.r. – mama lui Stelian Crăciun), pentru restituirea unui împrumut. Se observă că, în data de 02.08.2011, prin hotărârea nr. 7385/2011, instanța, prin preşedinte Cornelia Inge Ene, a constatat ca intervenită vânzarea – cumpărarea între reclamantul Dascălu Nicolae Liviu (n.r. – cumnatul lui Stelian Crăciun) şi Dumitru C. Constantin, a suprafeţei de 8.213 mp, teren situat în Piteşti, str. Depozitelor F.N., reconstituit în baza Legii 10/2001 autorului său, Dumitru Constantin, care este decedat“.

„În plângerea penală sunt nominalizati Stelian Crăciun si Nicolae Liviu Dascalu – actualul primar al Maracineni ”

„În data de 24.02.2012, am aflat de la o persoană a cărei identitate nu o pot dezvălui momentan faptul că pe rolul Judecătoriei Piteşti s-a aflat un dosar cu nr. 13667/280/2011, având ca obiect restituire împrumut. În acest dosar s-a procedat ilegal la vânzarea unui teren în suprafaţă de 8.213 mp, aparţinînd SC Cris Andreea CTP SRL (…) În respectivul dosar, un domn pe nume Dascălu Nicolae Liviu (n.r. – actual primar al comunei Mărăcineni și cumnat al lui Stelian Crăciun) a chemat în judecată pe pârâta Crăciun Ioana (n.r. – mama lui Stelian Crăciun), pentru restituirea unui împrumut. Se observă că, în data de 02.08.2011, prin hotărârea nr. 7385/2011, instanța, prin preşedinte Cornelia Inge Ene, a constatat ca intervenită vânzarea – cumpărarea între reclamantul Dascălu Nicolae Liviu (n.r. – cumnatul lui Stelian Crăciun) şi Dumitru C. Constantin, a suprafeţei de 8.213 mp, teren situat în Piteşti, str. Depozitelor F.N., reconstituit în baza Legii 10/2001 autorului său, Dumitru Constantin, care este decedat“.

Am luat legătura cu omul de afaceri Iulian Preda (foto) pentru a ne spune care este stadiul plângerilor sale. „Am primit acum mai bine de un an un răspuns  de la DIICOT, un răspuns în care mi se spunea că a început urmărirea penală împotriva lui Nicolae Dascălu, actualul primar de la Mărăcineni. Pentru că beneficiarul final al terenului el era. Oricum, dosarul trenează încă din 2013. Ne-am întrebat și noi de ce durează atât de mult. Ori de câte ori am făcut adrese la DIICOT, ni s-a răspuns că dosarul e în lucru. Ultima oară am primit răspuns acum două luni. În plângerea penală l-am nominalizat și pe Stelian Crăciun, pentru că știam că el era capul. 

La DIICOT, dosarul penal pe numele lui Crăciun și al primarului Dascălu Nicolae Liviu era încă în lucru, anul trecut

De asemenea, printr-o adresă remisă Tribunalului Bacău, unde a fost strămutat unul dintre dosare, DIICOT, Serviciul Teritorial Pitești, confirma în 2016 începerea urmăririi penale față de Nicolae Liviu Dascălu și Dumitru C. Constantin pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, constând în aceea că au falsificat un înscris denumit chitanță în care se atestă în mod nereal faptul că Dascălu Nicolae Liviu l-a împrumutat cu suma de 50.000 de euro pe inculpatul Dumitru C. Constantin cu scadența la 01.02.2011, împrumut pe care l-au folosit în dosarul nr. 1366/280/2011 al Judecătoriei Pitești. La acest dosar face referire omul de afaceri Iulian Preda, atunci când spune că nu mai știe nimic despre soarta lui.  L-am căutat și pe primarul Maracineni Liviu Nicolae Dascălu, care nu a vrut să stea de vorbă cu noi.

Noi și noi cetățeni reclamă nereguli și abuzuri grave după ce foarte mulți cititori din Argeș și din țară au aflat din Jurnalul de Argeș despre neregulile pe bandă rulantă comise de „Cartelul de la Mărăcineni”. Asta după ce Jurnalul de Argeș a prezentat în mai multe articole dezvăluirile făcute de Viorel Bolovan, administrator la o firmă fantomă în spatele căreia s-a aflat controversatul om de afaceri Stelică Crăciun din Mărăcineni și cumnatul său, Liviu Nicolae Dascălu, actual primar de Mărăcineni. E vorba de celebra firmă Odeon în numele căreia Bolovan a spus că a facturat în fals, la instigarea lui Crăciun, suma de 240 miliarde lei vechi pentru ca patronul de la Amfora, George Dumitrescu, zis George Hoțu, să poată beneficia de rambursare de TVA. Vă reamintim că Bolovan a relatat în cele mai mici detalii în denunțul pe care l-a trimis atât Laurei Codruța Kovesi, procurorul șef DNA, structura Centrală, cât și Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, despre circuitul evazionist în care a fost angrenat, la instigarea trio-ului Stelian Crăciun, Liviu Nicolae Dascălu, George Dumitrescu. Tot Bolovan a devoalat și legăturile strânse avute de „Cartelul de la Mărăcineni” cu polițiști, procurori și judecători argeșeni. Astfel ies la iveala amanunte mai putin stiute despre cei care “conduc” Maracineniul.

LASA COMENTARIU