Un  bărbat care traversa câmpul  de la marginea DN 65B Piteşti – Slatina, în apropiere de Piteşti, a găsit  mai multe colete în care se aflau arme.  Speriat, bărbatul a sunat la  la 112.

Pachetele erau aruncate pe un câmp de la marginea şoselei ce duce spre Slatina, în localitatea Cerbu.    Bărbatul a observat coletele, dar nu şi-a imaginat nicio clipă că înăuntru ar putea fi arme.  A deschis unul şi a văzut că în acesta se aflau mai multe cutii. Când a desfăcut unul dintre ambalaje, şi-a dat seama că este vorba de pistoale şi a alertat autorităţile.

Oamenii legii, sosiţi la faţa locului, au constatat că în pachete se aflau 95 de pistoale cu gaz, ambalate în cutii neinscripţionate.

Expertiză pentru a se stabili dacă au fost  folosite recent

 Poliţia a început cercetările pentru a stabili provenienţa coletelor şi cum au ajuns armele în zonă.

  “Pistoalele se află în custodia poliţiştilor şi urmează a fi expertizate pentru a se stabili dacă au fost sau nu folosite recent. Primele informaţii indică faptul pistoalele ar fi de tip neletal, însă încadrarea juridică exactă va fi stabilită tot în urma exepertizării. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în care se efectuează cercetări pentru stabilirea provenienţei pistoalelor“, transmite Biroul de presă al l IJP Argeş.

LASA COMENTARIU