La doar 2 ani şi 3 luni, David Ștefan a fost diagnosticat cu amiotrofie spinală, un grup de afecţiuni degenerative cu transmitere genetică, ce afectează neuronii din măduva spinării, iar, uneori, şi pe cei din trunchiul cerebral, ducând la moartea acestora cu pierdere de masă musculară şi de forţă fizică. Sute de oameni sunt alături de el, însă micuţul are nevoie, în continuare, de ajutor ca să poată urma un tratament experimental.

 Amitrofia spinală, diagnosticul crunt ce i-a fost pus micuţului din Mioveni-Argeş, este a doua cea mai frecventă boală neuromusculară ereditară după distrofia musculară progresivă de tip Duchenne. Pentru David Ștefan, singura şansă la tratament este o terapie experimentală la o clinică de profil din Italia.

Autorităţile din Mioveni s-au mobilizat şi au organizat pentru el un spectacol caritabil. Ariştii Emilia Ghinescu, Diana Călinescu, Valentin Grigorescu, George Nedelea, Marius Bălan, Valentin Poenariu, Izabel Cristescu, Ansamblul “Plai de Dor” – coordonat de Cătălin Oancea şi alţii au urcat pe scen Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia din Mioveni pentru a fi alături de băieţel, iar locuitorii oraşului au răspuns, în număr mare, apelului lansat de Primărie.

Până în prezent, prin eforturile familiei şi prin campania demarată de autorităţile locale, s-a strâns o parte din fonduri, astfel încât  micuţul poate începe tratamentul experimental la nivel european. Deocamdată nu se cunoaşte  suma totală necesară pentru terapia pe care o va urma copilul. Ceea ce ştie familia micuţului este că doar o zi de spitalizare la clinica din Roma costă 250 de euro, aşa că David are, în continuare, nevoie de ajutor.

Cine doreşte şi poate să ajute familia Grigorie, poate dona orice sumă în contul RO86RZBR0000060015086322, deschis pe numele Grigorie Cristinel Valentin, tatăl micuţului David Ștefan.

(Sursa: Adevarul)

LASA COMENTARIU