5 elevi cu 10 pe linie, un sfert din absolvenţi cu medii peste 9 şi promovare de 72,8% – acesta este, în linii mari, bilanţul sesiunii de vară a examenului de bacalaureat 2017, înainte însă de soluţionarea contestaţiilor. A fost un examen al surprizelor, în condiţiile în care printre cei cu media 10 s-au numărat şi absolvenţi de la licee unde nu se mai înregistraseră astfel de performanţe de mulţi-mulţi ani – Liceul „Ion Barbu” din Piteşti şi Liceul Sanitar.

Emoţii au avut şi o serie de personalităţi ale vieţii publice argeşene – oameni de afaceri, politicieni, şefi de instituţii, medici, magistraţi etc. – ai căror copii au susţinut anul acesta bacalaureatul. Aceştia nu numai că au trecut cu brio de examen, dar au şi obţinut note foarte mari.

# După ce la rândul ei a trecut în urmă cu jumătate de an printr-un examen, în urma căruia a devenit preşedinte al Judecătoriei Câmpulung, magistratul Alina Austrianu a avut emoţii pentru fiul său. Inutil, am putea spune, în condiţiile în care Mihai-Bogdan Austrianu, elev al Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”, a obţinut media 9,90 – având 10 la română şi matematică şi 9,70 la fizică.

# Emoţii la dublu în echipa de conducere a companiei RadicStar, în condiţiile în care au dat bacul atât fiica managerului general Gheorghe Dicu, Alexandra Dicu, cât şi fiica directorului Mihail Ungurenuş, ambele absolvente ale Colegiului Naţional „I.C. Brătianu”. Roxana Ungurenuş a fost foarte aproape de nota maximă, având media 9,88, în vreme ce Alexandra Dicu a luat 8,78, ambele fete având câte o notă de 10.

# Notă foarte mare la bacalaureat a luat şi fata fostului consilier PDL, Gheorghe Mălacu. Oana-Alexandra Mălacua terminat anul acesta la „Brătianu” şi a primit 9,86 la bac, având 9,80 la matematică şi română şi 10 la anatomie.

# 9,86 este şi media fiicei medicului cardiolog Radu Trâmbiţaş. Ruxandra Trâmbiţaş, de asemenea absolventă a Colegiului „Brătianu”, a avut 10 la română, 9,95 la matematică şi 9,65 la informatică.

# Bucurie mare şi în familia viceprimarului de la Leordeni, Sorin Cîrciuvoianu, după ce fiul său, elev la Liceul Teoretic „Ion Mihalache” din Topoloveni, a trecut bacul cu 9,68. Alexandru Cîrciuvoianu a primit 9,40 la limba română, 9,95 la matematică şi 9,70 la fizică.

# „Cea mai fericită mamă eu sunt!” – a declarat prin intermediul paginii ei de socializare femeia de afaceri şi expertul în proiecte europene Flori Grigoraş, imediat ce s-au afişat rezultatele la bac. Absolventă la „Zinca Golescu”, Andrada Călinescu, fiica sa, a încheiat liceul cu 9,60 la examenul final, având un 10 la fizică şi un 9,80 la matematică.

# A dat bacul şi fiul vicelui de la CJ, Ion Mânzână, care de asemenea a trecut cu brio de cele trei probe. După patru ani pe băncile Colegiului Naţional „Zinca Golescu”, Luca Mânzână a luat bacalaureatul cu 9,15, cea mai mare notă a sa fiind obţinută la matematică – 9,90.

# Fostul vicepreşedinte al CJ, Marian Fulga, este şi el un tată fericit, după ce a aflat rezultatul la examenul maturităţii obţinut de fiica sa, Andreea-Ioana Fulga. Aceasta a terminat liceul la „Zinca” şi a avut 9,53 la bacalaureat – cu un 10 la istorie şi un 9,80 la logică.

# Emoţiile bacalaureatului din acest an nu au ocolit nici breasla apărătorilor, avocata Cristina Ghineţ aşteptând cu înfrigurare rezultatele obţinute de către fiica sa, Ana-Maria, care a terminat cursurile Colegiului „Zinca Golescu”. Ana-Maria Ghineţ a avut media 9,66, obţinută din două note de 9,50 şi un 10.

# Un alt avocat care a trecut prin stresul examenului maturităţii este  Corina Iunker. Fiul său, Dan Iunker, absolvent al Liceului Teoretic „Ion Barbu”. a luat 9,05 la examen – notele mai mari fiind la istorie (9,65) şi geografie (9,50).

Topul liceelor la BAC 2017
Cei cinci elevi care au obţinut media 10 la bacalaureat în Argeş sunt: Mariana Costache (Liceul „Ion Cantacuzino”, Piteşti), Răzvan Iordache (Liceul „Ion Barbu”, Piteşti), Ana-Maria Mincă (C.N. „Al. Odobescu”, Piteşti), Constantina Ţăruş (C.N. „Vlaicu Vodă”, Curtea de Argeş) şi Mariana Tecuceanu (C.N. „Zinca Golescu”, Piteşti). Înainte de soluţionarea contestaţiilor, în clasamentul promovării conducea „Zinca Golescu”, cu 99,02% declaraţi „reuşit” la examenul maturităţii, urmat de „Brătianu” – 98,13%, „Odobescu” – 96,68%, „Dinicu” din Câmpulung – 95,63% şi „Vlaicu” din Curtea de Argeș – 95,06%.

 

LASA COMENTARIU