Compania Renault a decis ca producția automobilelor Logan MCV să se facă și într-o uzină din Maroc.

Decizia este determinată de succesul modelului Duster care impune eliberarea unei capacități de producție la Mioveni pentru acest model.

„Pentru a răspunde succesului gamei Global Access, Grupul Renault va produce Logan MCV într-o a doua uzină. Odată cu succesul modelului Duster, uzina din Mioveni (România) trebuie să răspundă cererii comerciale foarte mari pentru acest model (al doilea din segmentul său, mai ales, în Europa). Cu scopul de a elibera o capacitate de producție pentru Duster, Grupul Renault va produce Logan MCV și în uzina din Tanger. Astfel, începând din primul trimestru 2017, Logan MCV va fi produs la uzina de la Mioveni și la uzina din Tanger, în Maroc”, precizează grupul Renault.

Renault a precizat că decizia nu va avea niciun efect asupra organizării uzinei din Mioveni și nici asupra activității și a salariaților din România.

Site-ul usinenouvelle.com anunțase miercuri că producția automobilelor Logan MCV ar putea fi mutată din România în primul trimestru al 2017. Anunțul a fost făcut de directorul uzinei Renault din Tanger, potrivit sursei citate.

„Vom prelua producția acestui model, realizat în prezent în România, începând cu primul trimestru din 2017”, a afirmat Jean-Francois Gal, directorul uzinei Renault Tanger. Pentru acest lucru, compania Renault va face investiții de aproximativ 20 de milioane de euro în uzina din Maroc.

În acest fel, pe porțile uzinei din Tanger ar putea să iasă 300.000 de vehicule. În prezent, în Maroc sunt produse modele Sandero, Dokker și Lodger, mai scrie sursa citată.

(Sursa: Libertatea)

LASA COMENTARIU