Camelia Mozăceanu, fost psiholog în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecția Copilului Argeș, a fost condamnată de Tribunalul Argeş la 3 ani închisoare cu suspendare, pentru luare de mită.

Potrivit procurorilor, psihologul pretindea bani în schimbul facilitării obţinerii gradelor de handicap. Mai mult, Camelia Mozăceanu a fost acuzată că în schimbul mitei, modifica datele de înregistrare a solicitărilor de obţinere a indemnizaţiilor de handicap, pentru obţinerierea de către solocitanţi a unor plăţi prioritare.

Potrivit deciziei instanţei, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va fi obligată să presteze  o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş sau în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică. Asta, dacă sentinţa Tribunalului Argeş va rămâne definitivă, întrucât Camelia Mozăceanu a atacat cu apel decizia magistraţilor şi speră să scape basma curată din dosarul de corupţie în care a mai fost pronunţată o condamnare.

Este vorba de Viorica Muşat căreia aceeaşi instanţă i-a stabilit o pedeapsă de 2 ani cu suspendare pentru obţinere de influenţă, plus muncă în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Aninoasa, sau în cadrul Primăriei Domneşti, jud Argeş, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Dosarul se află acum la Curtea de Apel Piteşti, care va stabili dacă decizia Tribunalului Argeş a fost justă.

Iată cum sună decizia primei instanţe: “În baza art 289 alin 1 Cod penal (…) condamnă pe inculpata Mozaceanu Laura Camelia la pedeapsa de 3 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art 66 lit a, b, g Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupă o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, respectiv cea de inspector principal al Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap, începând cu data rămânerii definitive a prezenţei sentinţe, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (…). Condamnă pe inculpata Muşat Iuliana Viorica la pedeapsa de 2 ani închisoare şi 1 an interzicerea drepturilor prev de art 66 lit a, b, Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupă o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, începând cu dată rămânerii definitive a prezenţei sentinţe, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă”.

LASA COMENTARIU