De la 1 august, Alexandru Oprescu va fi noul director general al Uzinei Mecanice şi Şasiuri Dacia din Mioveni, în locul lui Philippe Nottez, cel care a condus uzina, de la 1 septembrie 2013. Philippe Nottez va deveni director al uzinei Renault STA Ruitz, începând din 1 septembrie.

Alexandru Oprescu s-a născut la Piteşti, în 1966 şi a absolvit în 1992 Institutul Politehnic din Bucureşti. Parcursul său profesional include poziţii de top management şi expertiză în mai multe domenii.

Acesta a activat în industria auto încă din 2005, la început, pe platforma de la Mioveni, la Johnson Controls (JCI), unde a fost, succesiv, managerul departamentelor CKD, Îmbunătăţire continuă, Logistică şi operaţiuni uzină. Astfel a contribuit la povestea de succes a modelului Dacia Logan, în România și în străinătate.

În anul 2010 a fost numit director de uzină JCI Mioveni, iar din 2011 a primit şi responsabilităţi internaţionale, fiind în acelaşi timp directorul uzinei de la Craiova, dar şi al uzinei JCI din Sunderland, Marea Britanie, iar apoi al uzinei JCI din Liverpool, Marea Britanie. În 2015 a devenit director general TRW, la Roman.

Alexandru Oprescu are o experienţă importantă şi în domeniul serviciilor telecom pentru industrie şi business, dobândită la Worth -Triumph Adler, care a fost urmată de o perioadă de 8 ani ca director general într-o fabrică din industria alimentară.

Alexandru Oprescu îi va raporta direct lui Yves Caractzanis, director general Grup Renault România şi Preşedinte Director General Automobile Dacia şi, din punct de vedere funcţional, lui Cornel Olendraru, Vicepreşedinte Fabricaţie şi Logistică pentru regiunea Eurasia (din care face parte şi România).
În calitate de director al Uzinei Mecanica şi Şasiuri Dacia, Alexandru Oprescu este şi membru al Comitetului de Management Grup Renault România.

LASA COMENTARIU