Zilele trecute, procurori din cadrul DNA Piteşti au descins la Primăria Curtea de Argeş, efectuând verificări într-un dosar care vizează modul în care s-au investit fondurile pentru amenajarea unui centru de recreere pentru pensionarii din Oraşul Regal cu sediul pe bulevardul Basarabilor în fosta clădire a Dispensarului TBC dat în funcţiune anul trecut.

Procurorii Anticorupţie au mers chiar la centrul cu pricina, realizat cu fonduri europene. Anchetatorii sunt interesaţi să stabilească dacă banii au fost investiţi corect într-un obiectiv început pe vremea fostului primar Nicolae Diaconu. Procurorii DNA au solicitat o serie de documente de la Primăria Curtea de Argeş, întrucât există anumite suspiciuni de comitere a infracţiunilor de abuz în serviciu, fals în înscrisuri şi uz de fals. Deocamdată este deschis dosar penal in rem (pentru faptă) şi până în acest moment nicio persoană din primărie nu a fost citată oficial la audieri.

Lucrările de amenajare a centrului de recreere au costat 2.215.605 lei, racordarea la reţeaua de utilităţi alţi 12.623 lei, cheltuieli legate de obţinerea diverselor avize şi plata unor taxe încă 102.139 lei. În final, transformarea fostului dispensar în centru de recreere a costat 2.330.367 lei, iar municipalitatea a mai alocat alţi 30.000 lei pentru mobilier şi dotări. La această dată centrul dispune de bibliotecă, sală de festivităţi, spaţiu de vizionare a programelor TV, un atelier pentru arte şi meşteşuguri tradiţionale, precum şi o sală de calculatoare cu acces la internet. Întrucât, aşa cum am precizat, există unele suspiciuni cu privire la cheltuirea banilor, DNA efectuează cercetări pentru clarificarea situaţiei.

LASA COMENTARIU