Localnicii din comuna argeşeană Mihăeşti se tem că şi păsările lor se vor îmbolnăvi, după ce peste 40 de găini, raţe şi gâşte din două gospodării din localitate au murit la Mihăeşti. Mai mult, oamenii se tem că se vor îmbolnăvi şi ei.

La sfârşitul săptămânii trecute a fost convocată şedinţa Centrului Local pentru Combaterea Bolilor Argeş tocmai din cauza problemelor semnalate din această zonă.

Două gospodării din Mihăeşti au fost declarate focare de gripă aviară şi pseudopestă aviară (ciu­ma găinilor).  Pentru anihilarea focarului, într-una din gospodării au fost sacr­i­ficate cinci raţe şi două gâşte.Toate păsările au fost incinerate, iar proprietarii raţelor şi gâştelor sacrificate vor fi des­păgubiţi, urmând să primească, prin DSVSA, 35 lei pe o raţă şi 70 lei pe o gâscă.

Autorităţile judeţene  efectuează o anchetă epidemiologică. A fost stabilită o zonă de protecţie pe o rază de trei kilometri şi o zonă de supraveghere pe o rază de zece kilometri. DSVSA îi linișteşte pe localnici, precizând există nici un pericol ca cetăţenii din Mihăeşti să se îmbolnăvească, fiind luate în acest sens toate măsurile care se impun.

LASA COMENTARIU