Vești despre noile pasaje din Pitești. Primăria Piteşti a finalizat proiectul tehnic pentru construirea unui pasaj rutier care ar urma să lege, suprateran, străzile Craiovei şi Târgul din Vale.

Valoarea estimată a investiţiei este de 73.260.000 de lei. Municipalitatea și-a propus ca investiția să fie finanțată cu bani de la bugetul de stat, în acest sens fiind depusă la Guvern documentaţia aferentă.

Potrivit proiectului tehnic, pasajul va trece peste strada C.A. Rosetti şi peste bulevardul Republicii, urmând să elimine punctele de conflict în trafic din zonele respective. Va avea şapte deschideri realizate din tabliere metalice, două rampe de acces rutier la capete, două benzi de circulaţie rutieră (câte una pe sens), piste pentru bicicliști şi trotuare pentru pietoni. Lungimea totală a pasajului, conform proiectului, va fi de 371,3 metri.

De asemenea, este gata şi studiul de fezabilitate pentru construirea unui pasaj rutier pe strada Lânăriei din cartierul Prundu, peste calea ferată.

Conform devizului, valoarea investiţiei este de 99.300.000 de lei şi ar urma să fie realizată tot cu bani de la bugetul de stat. Proiectul a fost transmis pentru avizare Companiei Naţionale de Investiţii. Pasajul ar urma să înceapă în strada Basarabiei, să treacă peste intersecţia cu bulevardul Petrochimiştilor şi peste calea ferată de pe strada Lânăriei. Lungimea totală a acestuia va fi de 447,8 metri.

Prin construirea pasajului s-ar elimina timpii de aşteptare la bariera de la calea ferată de pe strada Lânăriei, timpi care de ani și ani de zile provoacă blocaje rutiere.

În funcție de obținerea finanțării, vor fi stabilite datele licitațiilor organizate pentru desemnarea constructorilor și, ulterior, termenele de execuție.

LASA COMENTARIU