Omul de afaceri Liviu Ionică, patronul magazinelor Jam, a fost săptămâna trecută protagonistul unui scandal, care s-a lăsat cu geamuri sparte şi o plângere la Poliţie.

Joia trecută, atenţia celor care treceau întâmplător prin zona intersecţiei dintre străzile Exerciţiu şi Eroilor a fost atrasă de un scandal aflat în plină desfăşurare în incinta pubului L’Eclipse. Aici, un bărbat înarmat cu o rangă scotea geamurile din tâmplărie şi le trântea de pământ, sub privirile consternate ale patronilor şi angajaţilor localului. Cel care spărgea geamurile era nimeni altul decât omul de afaceri Liviu Ionică, patronul supermarketurilor Jam.

De unde a pornit întreg scandalul? Liviu Ionică a cumpărat recent imobilul aflat la numărul 51 pe strada Exerciţiu, aproape de intersecţia cu Eroilor. Numai că fostul proprietar încheiase anterior un contract de închiriere a aceleiaşi clădiri, valabil până în 2018, cu Camelia Ristea, cea care a deschis aici în 2015 pubul şi terasa L’Eclipse. Proaspăt proprietar al imobilului, Liviu Ionică a ţinut să îşi ia noua achiziţie în primire, însă chiriaşii au refuzat, având contract semnat cu fostul posesor al clădirii până în 2018. De aici şi până la scandal nu a mai fost decât un pas, conflictul dintre chiriaşi şi noul proprietar culminând cu devastarea geamurilor localului. „Prima dată ne-am trezit cu domnul Ionică în data de 15 februarie, când a venit la fel de agresiv, ne-a tăiat curentul și ne-a spus că el este proprietar. Ne-am trezit cu dânsul din nou azi (n.red. – joi, 23 februarie), a intrat în curte, a tăiat firele, apoi a spart geamurile și a aruncat pe aici cu ce-a nimerit. Noi am chemat poliția și avocații, pentru că altfel nu am știut cum să reacționăm”, ne-a declarat Camelia Ristea, care ne-a precizat că a depus plângere la Secţia 3 de Poliţie, împotriva omului de afaceri Liviu Ionică, intenţionând ca, prin intermediul avocaţilor, să deschidă şi o acţiune civilă. Astfel, conflictul pare departe de a se fi încheiat, cu atât mai mult, cu cât cel care pare să-l fi provocat, respectiv fostul proprietar, este plecat din ţară şi nu poate lămuri situaţia chiriaşilor săi. În ceea ce-l priveşte pe patronul magazinelor Jam, acesta nu a putut fi contactat.

LASA COMENTARIU