Stăpânele de sclavi din Berevoiești au scăpat de închisoare! Magistrații de la Tribunalul Argeș au decis să înlocuiască măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru inculpatele Grancea Maria, Onică Cerasela,Grancea Vasilica, Feraru Mihaela, Brumaru Maria-Cerasela,Feraru Liliana și Murşavela Elena pentru o perioadă de 30 de zile. Femeile nu au voie în această perioadă să  părăsească imobilele unde locuiesc, situate în comuna Berevoeşti, sat Gămăceşti. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatele trebuie să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi sau a judecătorului de cameră preliminară, ori de câte ori sunt chemate, să nu comunice cu persoanele vătămate sau membri de familie ai acestora, cu alţi participanţi la comiterea infracţiunii (cu excepţia celor care locuiesc în acelaşi domiciliu), cu martorii ori experţii, precum şi cu alte persoane stabilite de organul judiciar.

Vă reamintim că, în iulie 2016, cazul sclavilor de la Berevoiești cutremura întreaga Românie și ajungea chiar și în presa internațională. Potrivit anchetatorilor, persoanele suspectate, începând cu anul 2008 şi până în prezent, au constituit mai multe grupuri infracţionale, care au recrutat aproximativ 40 de persoane minore şi majore prin constrangere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau acestea le-au exploatat supunându-le la executarea de munci şi îndeplinirea de servicii în mod forţat. Printre victime se numără copii, dar şi persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice ori cu situaţii materiale precare care au fost forţate să muncească sau să practice cerşetoria, ”prin procedee care au adus victimele în stare de aservire şi de lipsire de libertate”, arăta DIICOT.

Victimele erau ţinute într-o continuă stare de teroare. Exploatatorii le băteau, le ameninţau, le ţineau fără hrană şi le supuneau unor tratamente umilitoare. Cinci persoane, între care doi copii, exploatate de către membrii grupărilor din Berevoeşti, judeţul Argeş, au fost găsite de poliţişti legate cu lanţuri. De asemenea, în urma percheziţiilor efectuate, anchetatorii au ridicat aproape 230.000 de lei, jumătate de kilogram de aur, maşini şi drujbe.

sursa: Ziarul Profit

 

 

 

LASA COMENTARIU