Miercuri, 8 februarie a.c., la sediul Primăriei Mioveni a avut loc o acţiune în cadrul campaniei derulate sub sloganul «Noi putem, Eu pot! (We Can. I Can)», marcând Ziua Mondială de Luptã împotriva Cancerului, marcată în ţara noastră la data de 4 februarie.
Cancerul este una dintre principalele cauze de deces în întreaga lume, afectând anual femei și bărbați, tineri și vârstnici. Cancerul la plămân, stomac, colon, ficat, sân, col uterin sunt cele mai frecvente cazuri care duc la mortalitate, provocând aproximativ 13% din totalul deceselor pe plan mondial.
 Potrivit specialistului din cadrul Direcţia de Sănătate Publică Argeş, dr. Eliza Lupu, în anul 2016, au fost înregistrate peste 17.000 de cazuri  de cancer la nivelul judeţului, iar consumul de tutun și alcool, o dietă nesănătoasă, lipsa activității fizice, sunt principalii factori de risc ai acestei boli.
Persoanele prezente au primit materiale informative, iar pe tot parcursul lunii februarie această campanie de informare va continua la nivelul oraşului. Evenimentul a fost organizat de Primăria oraşului Mioveni, în parteneriat cu  Direcţia de Sănătate Publică Argeş.
Ziarul Top

LASA COMENTARIU