Să ajungi la Unitatea de Primiri Urgențe poate să fie o adevărată condamnare pentru pacienți și nicidecum o salvare. Acest lucru l-a simțit pe propria piele și Ioana Dumitru, profesor la Universitatea din Pitești. Aceasta a prezentat pe pagina personală de Facebook pățania prin care a trecut la finalul săptămânii trecute, atunci când a fost lăsată să aștepte precum un câine la ușa secției de primiri urgențe, asta chiar dacă trebuia să fie operată de urgență, având apendicită.

Iată ce a scris cadrul didactic pe pagina personală de Facebook: ” Sub dictonul ca nu stii niciodata cand vine boala am sa incep o recenzie foarte realista la tot ceea ce inseamna sistemul medical din Pitesti, judetul Arges! Traind aceste toate aspecte pe propria-mi piele…. Am suferit sambata dimineata o interventie chirurgicala “aparent” banala – apendicita cu o rahianestezie, dar dupa o fuga contra cronometru! Vineri noaptea acuzand dureri in partea inferioara abdominala am apelat serviciul de urgenta 112 si am primit vizita salvarii la domiciliu, mi s-a administrat un calmant si am fost atentionata ca daca durerea persista sa merg pentru diagnostic la un medic internist. Am mers la Spitalul Militar, unde, desi erau zilele libere am gasit de garda medicul Nicolescu, care mi-a facut multiple investigatii pentru diagnosticare cu o eficienta admirabila. Spitalul militar este bine si foarte bine dotat, conditiile sunt extraordinare, insa fiind regimul militarizat, eu fiind civila, cu diagnosticul de apendicita acuta am fost trimisa la urgente la Spitalul Judetean Arges!

Ghinionul meu a fost ca nu erau medic chirurg si anestezist in spitalul militar…. Aventura mea incepe cu adevarat la Spitalul Judetean Arges unde de serviciu era o dna. sau dra. (cred ca dra. doctor cu grave frustrari personale, o lipsa totala de profesionalism, o incompetenta pentru care ar trebui concediata fara urma de regret), pe numele ei Popa sau Pop, care m-a invitat afara desi i-am spus ca vin cu diagnostic si analize (leucocite de 20000 mii) si ca trebuie sa ma vada un medic chirurg in regim de urgenta!
Sa ne intelegem, am un real respect pentru medici, pentru anii de sacrificiu, pentru munca cu omul, pentru toata activitatea, intelegandu-i deoarece nu-s nici pe departe straina de ceea ce presupune “a manca cartea”, dar aceasta femeie, dra. Pop este pur si simplu straina de ceea ce inseamna codul deontologic al profesiei de medic! Am asteptat afara acuzand dureri, dar fara febra, voma si alte simptome dar cu analizele in geanta, de la ora 12-4 dimineata, ca la 4 dimineata sa-mi spuna ca nu cheama medicul chirurg mai devreme de ora 7!

Am urcat singura la etajul 4 – Chirurgie explicandu-i unei asistente situatia, care mi-a spus ca fara sa fie sunat de jos de la urgente medicul de garda, ea nu ma poate ajuta cu nimic! Am coborat si am plecat acasa cu fisa deschisa la urgenta, am luat calmante si preventiv un antibiotic la recomandarea medicului meu de familie, iar la ora 7 m-am prezentat din nou la urgente! Deja se schimba tura, erau alti medici de garda, dra. Pop, care pe la ora 2.30 dimineata daduse stingerea in urgenta, desi afara asteptau oameni si de la ora 21, am poze facute, nu se sinchisise sa se trezeasca asta pentru ca o deranjasem eu la ora 4 dimineata (cred)!
Desi singura, am intrat la urgente, m-am asezat ostentativ pe un fotoliu, am intrebat medicii noi intrati in tura de aceasta individa si intamplarea a facut, norocul, divinitatea, sa apara medicul chirurg chemat de acesti medici pentru alte cazuri!!!!!! L-am abordat pe medicul Badanoiu, un om de toata isprava, de un profesionalism construit in ani (omul are minim 65 de ani) si i-am comunicat de cat timp il astept, care e rezultatul analizelor. Domnul doctor m-a consultat rapid, a cerut o hemoleucograma completa din nou si in alte zece minute eram pregatita pentru a intra in operatie, confirmand diagnosticul medicului Nicolescu!!!! Dra. ”doctor” Pop sau Popa a avut atata tupeu incat sa-si dea cu parerea si sa-i spuna dlui. doctor Badanoiu ca de fapt dansa nu considera cazul meu unul operabil…. Ai invatat carte nu gluma, draguta! Apendicul meu era inflamat in urma operatiei constatandu-se acest fapt, aceasta individa “doctor” fiind paralela cu a pune un banal diagnostic cu analizele pe masa!
Nu am cuvinte sa va spun cat de corect, omenos a fost medicul Badanoiu (pensionar cred), va asigur de un profesionalism iesit din comun al acestui om, seara dupa operatia de dimineata, cu greu, totusi m-am ridicat in picioare!
Sunt profesoara dupa cum stiti, doctor in Psihologie, dar niciodata nu as indrazni daca formatorii mei ar pune un diagnostic, ca eu sa vin si sa dau cu presupusul…. Sunt tanara, dar am un real respect pentru cei de la care am “furat” si “fur”meserie….. As putea sa va spun ca veniturile mele sunt bine ajustate de impozitele la C.N.S.A.S. ca atunci cand am o urgenta sa dau nas in nas cu dra. doctor Pop… Dupa aceasta experienta vreau sa-mi fac o asigurare privata la un spital care sa aiba dotari chiar si pt. urgente, unde sa fie angajati medici nu in functie de pile ci de profesionalism si oameni adevarati! Medicina este o stiinta care se stapaneste in ani de experienta! Nu contest valoarea unor medici tineri, dar care cu siguranta au invatat de la mentorii lor, dar contest valoarea unor mediocrii cu pretentii de somitati! Vreau sa va rog sa dati share acestei postari, sa vada toata lumea cine e doctor si cine este diletant! Vreau ca oameni din presa sa faca cunoscute aceste detalii, deoarece eu am fost un caz fericit, norocos, dar altii ajung sa plateasca cu viata! Mii de multumiri dlui. doctor Badanoiu, caruia nu i-am oferit o hartie de 1 leu macar, dar caruia ii voi oferi cu bucurie viitoarea mea carte (lucrare de cercetare) pt. ca m-a ajutat sa raman sa-mi continui menirea in lume!”, a scris Ioana Dumitru.

LASA COMENTARIU