Constantin Cornel Diaconu (44 de ani), un bărbat din comuna argeşeană Moşoaia care a ucis-o cu 15 lovituri de cuţit pe femeia cu care are doi copii, a fost prins şi încătuşat după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. Bărbatul urmează să fie supus unei expertize psihiatrice.

Multe din loviturile de cuţit pe care i le-a aplicat bărbatul concubinei sale, Elena Denisa Dumitru, pe care a ucis-o în cursul zilei de duminică, 12 martie, au fost în zona feţei. „Din datele preliminare a­le autopsiei, reiese că victima are 15 lovituri de cuţit, 8 dintre acestea intersectînd organe vitale, fiindu-i secţionate vase mari de sânge de la gât şi laringele. Decesul a survenit în urma asfixiei, căile respiratorii fiindu-i inundate cu sânge“, a de­­­clarat procurorul Iolanda Drăguţ, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

După ce a omorât-o pe mama copiilor săi, bărbatul a fugit. A stat ascuns până a doua zi, timp în care poliţiştii au împânzit comuna.

Tatăl victimei povesteşte cum, în ziua următoare, criminalul a sunat-o pe soţia sa, mama tinerei. „A întrebat-o «Ai dormit bine fără fii-ta?»”, spune tatăl fetei.

De altfel, copiii şi mama tinerei au  fost martori la întreaga scenă a uciderii Denisei. Tânăra îşi luase copiii (de 8 şi 10 ani), îl părăsise pe individ şi se întorsese în casa părintească. În ciuda insistenţelor bărbatului, cu care trăia de 15 ani în concubinaj, a refuzat să se întoarcă la acesta.

Duminică, împreună cu mama şi copiii, s-a dus în locuinţa conjugală să ia câteva lucruri. Bărbatul a ajutat-o să ducă maşina de spălat în duba cu care tânăra venise, iar când femeia s-a întors în dormitor după haine, a luat un cuţit şi i l-a pus la gât. Mama tinerei şi copiii au sărit să o salveze, dar zadarnic. Câteva minute mai târziu, femeia zăcea fără suflare într-o baltă de sânge.

A doua zi, după ce şi-a sunat soacra, bărbatul a încercart să se sinucidă. Poliţiştii l-au găsit rănit la gât şi cu butelia deschisă, dar lucid. Individul urmează să fie supus unei expertize psihiatrice.

Şi cei doi copii au nevoie de consiliere de specialitate, mai ales că fetiţa, în vârstă de 10 ani, avea deja probleme, pe fondul certurilor repetate dintre părinţi. Mama sa o programase, săptămâna aceasta, la psiholog.

LASA COMENTARIU