Poliţiştii au descins, sâmbătă dimineața, în judeţele Dâmboviţa şi Argeş, la locuinţele unor persoane suspectate că în ultimele două săptămâni au spart mai multe magazine de unde au furat mai multe bunuri: alcool, şampon sau detergent, dar şi bani. Valoarea prejudiciului se ridică la peste 15.000 de lei, iar o parte din bunurile furate a fost recuperată.

Din cercetările făcute până în prezent rezultă că, în perioada ianuarie – februarie, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 41 de ani, ar fi furat furat bunuri din mai multe societăţi comerciale. Ancheta vizează şase furturi din societăţi comerciale, hoţii producând un prejudiciu de aproximativ 15.000 de lei.

“Sunt nevinovaţi domne. Bărbatul meu a fost luat degeaba. Nici nu ştim cine mai e pe aici, că au fost luaţi mulţi”

Percheziţiile au fost făcute în mai multe comune în care predomină comunităţile de ţigani. De altfel, ţigăncile au fost supărate foc atunci când au văzut că mascaţii le-au confiscat tot detergentul şi tot şamponul furat.

“Mi-au luat mascaţii tot dero, mi-au luat tot şampoanul pe care le-am cumpărat pentru copii. Nici nu mai am cu ce să spăl rufele. Mi-au luat şi ciocanul, mi-au luat cleştele. Mi-au luat şi guma de mestecat”

Modul de operare era următorul: doi bărbaţi spărgeau magazinul, iar un al treilea stătea de “şase”. Pe camerele de supraveghere se vede, la un moment dat, că hoţii au scăpat ca prin urechile acului din mâinile proprietari lor.

Şapte dintre percheziţii au avut loc în localitatea Crângurile, din judeţul Dâmboviţa şi două în judeţul Argeş. Nouă persoane vor fi duse la audieri, la sediul IPJ Dâmboviţa.

Adevarul

LASA COMENTARIU