La începutul acestui an, un eveniment mai puţin obişnuit a avut loc la Curtea de Argeş. Un tată a obţinut aprobare de la primărie, pentru organizarea unui protest în faţa locuinţei unde, spunea la acea vreme, fetele sale ar fi fost sechestrate chiar de mama şi bunica lor. Pe data de 6 ianuarie, Emanuel Codausi s-a prezentat în faţa casei unde avea copiii şi a cerut să îi vadă. Au fost prezenţi atunci şi un echipaj de poliţie dar şi reprezentanţi ai asistenţilor sociali. A fost mediatizată o întreagă poveste în urma căreia se înţelegea că tatăl nu îşi poate vedea copiii, că soţia lui i-ar ţine sechestraţi iar condiţiile în care aceştia ar trăi nu ar fi unele bune. Mai mult decât atât, la acea vreme, Emanuel Codausi a mai spus că va face demersuri legale pentru a obţine custodia celor două fetiţe ale sale, în Germania, acolo unde întreaga familie ar fi avut domiciliu.

„Nu vreau să îmi pun viaţa pe tapet, vreau să nu fiu acuzată pe nedrept”

Dacă la început, soţia lui Emanuel Codausi nu a vrut să facă nici un fel de declaraţie, zilele trecute, pentru Ziarul Profit, aceasta a spus lucruri în urma cărora să se înţeleagă că problemele sunt cu totul altele. „Nu vreau să îmi pun viaţa pe tapet, vreau să nu fiu acuzată pe nedrept. Nu vreau să intru în prea multe detalii, dar vreau să se ştie că ceea ce s-a spus nu este adevărat. Nu m-am căsătorit cu Emanuel Codausi în Germania, aşa cum spune, iar acest lucru reiese clar din certificatul de căsătorie (n.r foto). Fata cea mare s-a născut la Curtea de Argeş, iar cea mică în Germania, însă nu are nici naţionalitate, nici măcar domiciliu acolo, ceea ce, de asemenea, reiese din acte. Am fost dispusă să iert şi să înţeleg, de dragul copiilor, de zeci de ori însă am ajuns să fiu şantajată emoţional, iar toate problemele m-au făcut să iau o decizie de la care nu voi da înapoi, şi anume să intentez divorţ. De dragul copiilor am acceptat faptul că mai are alţi 7 copii. Că a trăit o viaţă paralelă, având, în acelaşi timp, mai multe relaţii. Ceea ce a povestit, că nu îl las să îşi vadă fetele, nu este adevărat” a spus Raluca Codausi.

„Nici banii din alocaţii şi indemnizaţii nu ni i-a dat”

Raluca este cu atât mai supărată cu cât, de-a lungul anilor, de când are fetiţele, s-a luptat să le crească singură. „Am tot încercat să fie bine. Am acceptat toate datoriile şi problemele pe care le avea cu service-ul auto din Bascov. Ne-am mutat în Germania la fiul lui. Nu s-a putut angaja nici acolo, ne-am reîntors în ţară… El a primit toate alocaţiile şi indemnizaţiile pentru fete, atât din ţarǎ cât şi din Germania, unde le înregistrase, iar nouă ne trimitea o mică parte… Nu am zis nimic nici de asta pentru că am încercat să mă descurc cum cartificat nastere material mama copiiam putut.

A pus însă capac povestea care a avut loc de Crăciun când m-a luat cu forţa, pe mine şi pe fete şi ne-a dus undeva la Mărăcineni unde ne-a ţinut încuiate în casă. Am reuşit să plec cu fetele de acolo doar pentru că am ştiut cum să mă port, i-am dat impresia că o vom lua iarăşi de la capăt, că mai există o şansă. Nu de puţine ori a încercat să mă facă să renunţ la fete, să plec şi să le las la el. Are şapte copii, iar cu fetele, nouă. De nici unul nu s-a ocupat ca un adevărat tată. A avut ieşiri nervoase la care copiii au fost martori şi care m-au făcut să realizez că nu se poate trăi aşa, nu pot traumatiza fetele. Sunt decisă să merg până la capăt, să nu cedez presiunilor. Am făcut apel pentru ordinul de restricţie care mi-a fost refuzat la Judecătoria Curtea de Argeş şi am intentat divorţ. Vreau ca aceste lucruri să fie cunoscute pentru ca imaginea mea să nu fie cea a unei mame care şi-a sechestrat copiii, care i-a ţinut departe de tatăl lor, pentru că nu este adevărat”,  a mai declarat Raluca.

(Sursa: Ziarul Profit)

LASA COMENTARIU