Klaus Iohannis a pierdut definitiv casa din centrul Sibiului care îi aducea cele mai mari venituri. Curtea de Apel Pitești s-a pronunțat miercuri, 22 februarie, asupra contestației depuse de avocații președintelui, după ce, anul trecut, soții Iohannis şi-au pierdut calitatea de proprietari.

Curtea de Apel Pitești a decis definitiv ca soții Iohannis să-și piardă calitatea de proprietari ai casei din centrul Sibiului. Ei nu mai erau proprietari ai acestei case din luna aprilie a anului trecut, după ce au fost radiați din cartea funciară, la solicitarea Administrației Finanțelor Publice. Anterior, familia Iohannis a pierdut în instanță dreptul de proprietate asupra acestei părți din casă, printr-o sentință definitivă a Curții de Apel Brașov. Casa a fost naționalizată, apoi cumpărată de foștii chiriași, cărora le-au fost anulate contractele, în urma unei cereri de retrocedare a unui presupus moștenitor. De la acest moștenitor a cumpărat familia Iohannis jumătate din casa.

Instanța a decis că actele de moștenitor ale fostului proprietar nu sunt valide, iar, după 16 ani de procese, casa a revenit în posesia statului. Sentința fusese atacată de soții Iohannis, iar magistrații Curții de Apel Pitești s-au pronunțat astăzi: Ia act de renunţarea la cererea de intervenţie. Respinge contestaţia în anulare. Obligă contestatorii la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 1.700 lei către intimata Antonescu Elisabeta şi 1.700 lei către intimaţii Oargă Ioan, Oargă Ioan Adrian, Oargă Steluţa Ancuţa. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică azi 22.02.2017.

Motivarea deciziei va fi publicată in termen de 30 de zile, conform legii.

LASA COMENTARIU