Situație disperată pentru sute de oameni din Coșești. Zilnic sunt nevoiți să care apă cu butoaiele de la kilometri distanță. Nu au apă de o luna de zile, așa că sunt nevoiți, o data pe zi, să meargă la cațiva kilometri și să umple butoaiele. Au nevoie pentru băut, mâncare, dar și pentru alte activități casnice.

Să care apa de la cișmele e deja regulă la Coșești. Oamenii apelează la cei cu mașini să le aducă și lor apă de la cișmelele publice. Sâmbăta, două femei erau în stradă, la o cișmea publică. Una lua doua găleți cu apă, alta spăla, într-o cadiță din tablă, covorul din casă.

Două sunt motivele care au cauzat lipsa apei la Coșești. Într-o parte a localității apa a înghețat pe conducte, în cealaltă o pompă de adâncime s-a stricat și nu sunt bani pentru a fi înlocuită sau măcar reparată. Asta și pentru că unii localnici nu și-au achitat de ani buni consumul de apă, spune Nicolae Pană, primarul de la Coșești. Până la remedierea situației sau până când afară va fi atât de cald ca să se dezghețe conductele, localnicii își vor procura apa în același mod.

sursata.ro

LASA COMENTARIU