Luni, elevii claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a au susţinut proba scrisă la Limba Română din cadrul simulărilor examenelor naţionale. În Argeş, examenul nu a trecut fără incidente. Un elev de clasa a XII-a a fost scos din sală după ce a încercat să copieze de pe fiţuici.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, la simularea probei scrise de limba şi literatura română din cadrul examenului de bacalaureat naţional au fost prezenţi 4.318 elevi de clasa a XII-a (din totalul de 4.721 de elevi), ceilalţi fiind declaraţi absenţi. La clasa a XI-a, s-au prezentat la simulare 4.331 de elevi (din totalul de 5.029), înregistrându-se 698 absenţi, iar la clasa a VIII- a au fost prezenţi 4.913 elevi, din totalul de 5.290 de elevi ( 377 absenţi).

Subiectele au fost mai dificile decât în anii trecuţi. Au spus-o şi profesorii, şi elevii. La o şcoală din mediul rural, un elev a fost scos din examen pentru că a încercat să copieze. “În timpul simulării probei scrise de limba şi literatura română din cadrul examenului de bacalaureat naţional desfăşurată pe 13 martie 2017 un elev din clasa a XII-a de la Liceul Tehnologic Vedea a fost eliminat din examen, conform metodologiei, pentru tentativă de copiere de pe fiţuici.”, a transmis Inspectoratul Şcolar Argeş.

Următoarele probe scrise se vor desfăşura pe 14, 16 şi 17 martie 2017.

Iată cum arată continuarea calendarului simulărilor

14 martie – Limba şi literatura maternă – probă scrisă (clasa a VIII-a şi Bacalaureat)

16 martie – Matematică – probă scrisă (clasa a VIII-a) şi proba obligatorie a profilului pentru Bacalaureat

17 martie – Proba la alegere a profilului şi specializării pentru Bacalaureat (numai pentru elevii clasei a XII-a)

31 martie – Afişarea rezultatelor

LASA COMENTARIU