Fostul deputat de Argeş (PDL, la acea vreme) Sorin Pandele, condamnat în ianuarie 2014  de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani închisoare cu executare, este, de săptămâna aceasta, liber. Tribunalul Dâmboviţa i-a admis cererea de eliberare condiţionată.

Fostul deputat PDL Sorin Pandele a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzaţia de luare de mită. A executat 3 ani şi a beneficiat de prevederile legale care îi permiteau să fie eliberat condiţionat dacă execută o fracţie din pedeapsă. Împreună cu alţi doi argeşeni, Costel Zamfir, fost primar al comunei Bradu, şi Elena Cornelia Păun, a fost acuzat că a măsluit documente pentru ca un teren să fie atribuit cu „dedicaţie“. Sorin Pandele a dispus nelegal efectuarea unor corecturi în documente prin înlocuirea comunei Bradu cu municipiul Piteşti, inclusiv vecinătăţile. Totul în baza unor documente false, emise de Costel Zamfir. Toate modificările au fost certificate de Pandele ca director al OCPI Argeş.

Potrivit procurorilor DNA Piteşti, care pe 16 iunie 2010 l-au trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni de corupţie în legătură cu funcţia pe care a deţinut-o, aceea de director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliară (OCPI),  la data de 27 septembrie 2007, în baza unei înţelegeri anterioare, Pandele a primit 190.000 lei cu titlu de mită de la Elena Cornelia Păun. În schimbul banilor, Pandele avea să-şi exercite defectuos atribuţiile de director al OCPI Argeş şi să emită, în mod nelegal, titlu de proprietate la baza căruia au stat documentele false amintite.

LASA COMENTARIU