cristina-prodanel-traian-tamangaAniversare de coşmar în cartierul Dorobanţi
În seara de vineri, 26 iulie 2013, când Cristina Prodănel a intrat în apartamentul ei din cartierul Dorobanţi din Bucureşti, l-a găsit pe Traian Tămagă aşteptând-o cu o sticlă de vin şi cu un buchet de flori. Fata magnatului Prodănel împlinea 25 de ani în ziua aceea, iar vizita fostului iubit, care încă avea chei de la apartament, nu a surprins-o, chit că erau despărţiţi de două luni şi ea îşi văzuse – susţin apropiaţii – de viaţa ei, după ce anulase căsătoria programată pe 4 august. Li s-a alăturat la scurt timp fratele Cristinei, Ion, la o discuţie relaxată, în ton cu atmosfera unei aniversări plăcute, discuţie care nu avea cum să prevestească momentele teribile care i-au urmat. Având întâlnire stabilită cu prietenele ei pentru ora 10 la un restaurant din Capitală, Cristina i-a anunţat pe cei doi bărbaţi că se pregăteşte să plece şi le-a propus să se întâlnească mai târziu în localul cu pricina.

Conform datelor de la poliţie, deşi Traian Tămagă şi Ion Prodănel s-au îndreptat împreună către ieşire, primul ar fi aşteptat ca fratele fostei iubite să iasă din casă şi ar fi închis uşa brusc în spatele acestuia. De aici înainte, lucrurile par să se fi petrecut cu o viteză uluitoare, Cristina Prodănel fiind luată prin surprindere, de la spate, în momentul în care a simţit că este stropită pe păr cu benzină. A fost o chestiune de fracţiuni de secundă până la aprinderea brichetei care ar fi marcat un sfârşit înfiorător pentru fata de 25 de ani şi doar viteza de reacţie a salvat-o pe Cristina Prodănel de la o moarte în chinuri teribile. Cei doi s-au luptat corp la corp, răvăşind livingul apartamentului, femeia fiind disperată să-l oprească pe Traian din momentul de nebunie.

cristina_prodanelCristina Prodănel este sportiv cu performanţe semnificative în tenis, o femeie care nu lipseşte de la sală cinci zile din şapte şi care practică cu regularitate tae-bo, motiv pentru care condiţia fizică a fetei s-a dovedit salvatoare într-o luptă în care altă femeie ar fi fost total depăşită de forţele inegale. Momentele critice au continuat când, având controlul total pierdut, Traian Tămagă ar fi prins încărcătorul unui I-Pad, pe care l-ar fi încolăcit în jurul gâtului iubitei. Şi de această dată, conform declaraţiilor date, Cristina a avut prezenţa de spirit să-şi strecoare mâinile între cablu şi gât, dar şi forţa necesară să-l proiecteze pe bărbat la o distanţă care i-a permis să se salveze şi să fugă către dormitorul imobilului. Şi-a sunat fratele, anunţându-l îngrozită că Traian încearcă s-o omoare şi cerându-i să sune la poliţie. A mai găsit cumva tăria, în ciuda momentelor de coşmar consumate, să-l anunţe pe acesta prin uşa dormitorului că a chemat poliţia şi să-l sfătuiască să plece. Ion Prodănel, fratele Cristinei, locuieşte în acelaşi cartier, la un bloc distanţă, motiv pentru care, după ce a anunţat poliţia, i-a luat foarte puţin timp să ajungă în imobilul în care stă sora sa. L-a întâlnit pe Traian în scară, între cei doi izbucnind instantaneu o încăierare. După cum avea să declare ulterior în prezenţa oamenilor legii, fratele Cristinei avea convingerea, după apelul disperat al fetei, că aceasta fusese omorâtă.

Cu leziuni semnificative după cele două momente de luptă, Traian a reuşit să plece înainte ca la faţa locului să ajungă echipajele de poliţie şi SMURD-ul. În vreme ce Cristinei Prodănel i se acordau primele îngrijiri medicale înainte de a fi dusă la spital şi apoi la IML, poliţiştii au descoperit în apartament o sticlă de coca-cola de 0,5 litri, în care se afla benzină şi al cărei dop fusese găurit, cel mai probabil special pentru a putea fi folosită rapid. De asemenea, a fost descoperit un spray, poliţiştii bănuind că dispozitivul inflamabil ar fi fost varianta de rezervă pentru incendierea fetei. Din primele declaraţii, se pare că în timpul luptei tânărul om de afaceri i-ar fi spus Cristinei că n-o va lăsa să scape şi că ar fi ales ziua ei ca amândoi să moară. În acea noapte, Traian Tămagă a fost dat în urmărire, iar maşina acestuia dată în consemn. Ulterior, Traian avea să susţină că povestea – aşa cum a fost ea prezentată în declaraţii şi în presă – ar fi căpătat o formă exagerată. „A fost doar un conflict între noi, nu la modul în care a ajuns în ziare! Relaţia noastră începuse să scârţâie în urmă cu două săptămâni, când au fost anulate toate planurile noastre de nuntă”, ne-a declarat tânărul. Afirmând că la mijloc nu ar fi fost vorba decât de o ceartă de cuplu, Traian a povestit că nicio clipă nu a avut intenţia să-i facă rău femeii cu care de altfel trăise o frumoasă poveste de dragoste.

Cronica unei povești de iubire
Povestea de dragoste dintre Cristina Prodănel şi Traian Tămagă a început acum 8 ani, după divorţul acestuia de Flavia Beşliu. Ea – fiica unuia dintre prosperii oameni de afaceri ai Argeşului, crescută în lumea bună a Piteştiului, cu puternice înclinaţii către zona sportului. El – om de afaceri şi profesor, fiul senatorului Constantin Tămagă (fost prefect de Argeş), un băiat educat, un om de societate, apreciat ca fiind unul dintre „prinţişorii” cu clasă şi de bun-simţ ai Argeşului. Tot cei care au urmărit evoluţia relaţiei nu au asistat decât la imagini idilice ale unui cuplu îndrăgostit, ale unor vacanţe de vis, ale unei viitoare familii care trebuia să plece la drum cu cele mai bune premise, atât din punct de vedere sentimental, cât şi social sau financiar.

Căsătoria fusese programată pentru data de 4 august 2013 şi toată lumea se aştepta la acest moment ca la unul dintre evenimentele de referinţă din viaţa mondenă a Argeşului. Conform apropiaţilor cuplului, problemele în paradis ar fi apărut undeva în primăvară, când Traian a primit o lovitură uriaşă în afaceri după ce a investit sume enorme de bani într-un proiect cu fotovoltaice dezvoltat la Mozăceni, iar partenerii externi nu şi-au mai respectat angajamentele, acesta rămânând cu sumele respective blocate şi fără posibilitatea de a continua afacerea de unul singur. Acest eşec ar fi fost factorul declanşator pentru o stare de depresie din ce în ce mai acută, pe care tânărul om de afaceri nu a reuşit să o depăşească de unul singur. Atât Cristina Prodănel, cât şi familia au făcut toate eforturile posibile pentru a-l ajuta – susţin apropiaţii –, situaţia părând a fi pusă sub control în momentul în care Traian ar fi început un tratament de specialitate. În mod nefericit pentru evoluţia ulterioară a lucrurilor, starea generală a bărbatului ar fi determinat-o câteva luni mai târziu pe iubita acestuia să renunţe la planurile de căsătorie, îngrijorată de cum ar putea evolua situaţia şi convinsă că Traian nu mai este bărbatul lângă care ea putea să continue pe acest drum. Despărţirea dintre Cristina Prodănel şi Traian Tămagă ar fi survenit acum două luni, dar acest sfârşit neaşteptat al relaţiei a fost păstrat cu maximă discreţie la nivelul familiilor, cei din afară aşteptându-se în continuare la oficializarea relaţiei. În aceste două luni, cei doi păreau că merg deja pe drumuri diferite, până când vinerea trecută lucrurile au scăpat total de sub control şi au luat o întorsătură îngrozitoare pentru ambii protagonişti. Pe de altă parte, conform declaraţiilor lui Traian Tămagă de la începutul săptămânii trecute, relaţia nu era nicidecum una terminată, ci era zdruncinată serios de suspiciunile tânărului că iubita sa şi-ar fi găsit pe altcineva. Se pare, totuși, că politicianul Tămagă aflase că viitoarea lui soție a vrut să mai simtă puțin aroma libertății înainte de a se înhăma la o căsnicie…poate pe viață. Și că ar fi început o relație cu un tânăr avocat din lumea bună a Capitalei. Cu care a fugit inclusiv într-o vacanță exotică, cu o săptămână înainte de ziua ei – și aproximativ trei înainte de nuntă – lăsându-și viitorul soț să creadă că…petrece cu fetele. De altfel, se pare că și în seara în care Traian Tămagă aproape că a omorât-o în bătaie, ea urma să se întâlnească și cu “amantul”.

Familiile au făcut zid în jurul celor doi
Familia Prodănel nu a reacţionat public în niciun fel după momentul cumplit de la ziua Cristinei, regrupându-se în jurul fetei, care pare să fi depăşit fără traume vizibile o situaţie de viaţă incredibilă. Familia Tămagă a procedat în acelaşi mod în ceea ce-l priveşte pe Traian, încercând să salveze tot ce se mai poate salva, atât în ceea ce priveşte starea de spirit a acestuia, cât şi situaţia gravă din punct de vedere juridic creată după evenimentele de vineri, 26 iulie 2013. „Lucrurile nu sunt chiar aşa cum par la prima vedere. Cazul lui Traian este mult mai profund decât modul superficial în care a fost prezentat de presă”, a fost singurul comentariu pe care senatorul Constantin Tămagă a dorit să îl facă referitor la situaţia fiului său. De asemenea, printre cei care au reacţionat rapid în sprijinul lui Traian s-a numărat Adrian Mutu, unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai tânărului argeşean.

(Sursa: Ziarul Ancheta)

LASA COMENTARIU