Protest la Curtea de Argeș! Polițiștii și jandarmii au intervenit, joi, după sute de oi au blocat traficul în Curtea de Argeș. Unul dintre cei mai cunoscuți crescători de animale din județ și-a scos în stradă stâna, în semn de protest.
Bărbatul era nemulțumit pentru că pășunile au fost concesionate, iar ciobanii nu au voie cu animalele acolo, informează Mediafax.ro. Daniel Petrescu, unul dintre cei mai cunoscuți crescători de animale din județul Argeș, a adus aproape 450 de oi cu care a blocat o stradă din orașul regal Curtea de Argeș.

Alte 200 de mioare au umplut parcarea din spatele Mânăstirii Curtea de Argeș. Polițiștii și jandarmii au intervenit la fața locului pentru că protestul a fost unul neautorizat.

„Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş acţionează pentru asigurarea măsurilor de ordine publică având dispozitive de blocare la faţa locului şi încercând să evite eventualele complicaţii care pot apărea”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvât al IJJ Argeş, Cătălina Turcea.

Sute de oi au blocat traficul în Curtea de Argeș. Protest după concesionarea pășunilor

Crescătorul ar putea fi amendat atât pentru blocarea drumului, cât și pentru comportament și limbaj neadecvat.
Autoritățile susțin că Daniel Petrescu a amenințat în repetate rânduri că scoate oile în stradă, iar acum crescătorul și-a pus planul în aplicare. Potrivit sursei citate, oierul este nemulțumit de modul în care a avut loc o licitație privind pășunile alpine din Curtea de Argeș.
Daniel Petrescu susține că licitația a fost câștigată de o profesoară care nu ar avea nicio legătură cu pășunatul. Ciobanii nu mai voie să pască animalele pe pășunile concesionate.

LASA COMENTARIU