O dronă ce survola Penitenciarul Colibaşi din Argeş a fost identificată în noaptea zilei de 21 februarie de către agenţii penitenciarului. Aceştia au observat când din drona, aflată la o înălţime de aproximativ 100 de metri, era aruncat un pachet. Pachetul conţinea şi o cantitate de droguri. Dosarul a fost preluat de către procurorii DIICOT.

Agenţii de la Penitenciarul Colibaşi, aflat la ieşirea din oraşul Mioveni, au anunţat Poliţia Mioveni. Poliţiştii au sosit în timp ce drona încă survola penitenciarul. ”În continuare, o echipă formată din agenţi de penitenciare, împreună cu echipajul de poliţie, s-a deplasat la locul de unde a fost dirijat aparatul zburător pentru a fi scotocită zona. Cu această ocazie, în afara unităţii, a fost descoperit un colet care a fost ridicat de organele de poliţie”, a declarat subinspectorul Laura Olteanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Colibaşi.

O echipă mixtă l-a identificat în scurt timp pe cel care ghida aparatul de zbor de la o distanţă de câteva sute de metri de penitenciar. Surse apropiate anchetei au confirmat că dosarul a fost preluat la scurt timp de către DIICOT şi că în pachetul găsit lângă zidul penitenciarului se află o cantitate mică de droguri.

Metoda de trimitere de pachete cu dronele către deţinuţi este una aflată la început, în penitenciarele din România fiind pusă în practică de puţin timp. S-au mai semnalat cazuri similare la Botoşani şi Galaţi. După cum se arată în cele două cazuri, complicii deţinuţilor foloseau dronele pentru a le trimite acestora telefoane, cartele şi chiar stupefiante. Cei care ghidau drona se foloseau de camera video montată pe aceasta pentru a vedea unde trebuie să o dirijeze ca să ajungă la destinatar.

LASA COMENTARIU