Renault Commercial Roumanie recheamă în service peste 1300 de autovehicule. Este vorba despre autoturisme Dacia Dokker, conform unui comunicat de presă transmis de companir către Autoritatea Națională de Protecția a Consumatorilor.

Mai exact, vor fi rechemate 1289 de autovehicule modelul Dokker. Se pare că Dacia a identificat posibilitatea ca opritorul unei uși laterale culisante (sau a ambelor uși laterale culisante) să prezinte o disfuncționalitate, ceea ce ar putea duce, în cazul unui impact lateral, la o fixare incorectă a acesteia. Totodată, alte 32 de autovehicule sunt rechemate pentru a verifica șuruburile de fixare a opritorului de ușă, iar dacă va fi necesar, aceastea vor fi înlocuite.

Acţiunea de reparaţie durează între 40 de minute şi şase ore, în funcţie de intervenţia de realizat.

Proprietarii maşinilor afectate sunt îndemnaţi „să contacteze un reparator din reţeaua autorizată Dacia de pe teritoriul României pentru stabilirea unei programări în vederea verificării preventive a prezenţei opritorului spate şi/sau fixarea opritorului faţă. În cazul în care se va considera necesar, se va monta unul sau două opritoare spate şi/sau se vor înlocui şuruburile de fixare pe uşile laterale culisante ale vehicului”, potrivit datelor transmise de companie către ANPC.

Reprezentanţii companiei precizează că intervenţia va fi realizată gratuit, toate costurile fiind acoperite de Dacia.

LASA COMENTARIU