Marți, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Pitești și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 58 de percheziții pentru destructurarea a 4 grupări infracționale specializate în operațiuni ilegale cu droguri și substanțe psihoactive. /30 de persoane au fost conduse la audieri.

La data de 21 martie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti și ai Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R., sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat 58 de percheziții domiciliare, pe raza județului Argeș și în municipiul București.

Activitățile vizează destructurarea a 4 grupuri grupări infracționale organizate, specializate în operațiuni ilicite cu produse susceptibile a avea efect psihoactiv și distribuire de droguri de risc.

Persoanele în cauză sunt bănuite că, începând cu anul 2015, ar fi plasat comenzi online pe site-uri de profil din străinătate și ar fi achiziționat peste 10 kilograme de canabinoizi sintetici. Plățile s-ar fi realizat prin transfer bancar, iar livrarea s-ar fi efectuat prin intermediul unor persoane interpuse.

Substanțele ar fi fost ulterior preparate, porționate și distribuite pe raza județului Argeș.

Din activitatea infracțională, cei vizați ar fi obținut peste 100.000 de euro.

În urma perchezițiilor, au fost ridicați 11.910 de lei, 80 de plicuri autosigilante, aproape 700 de grame de fragmente vegetale și aproximativ 50 de grame de cannabis, 6 jointuri, 2,5 litri de acetonă/dizolvant, 15 grindere, 6 cântare electronice, 45 de telefoane mobile, 10 laptopuri, 3 hard-disckuri, precum și un pistol cu bile airsoft și o sabie.

De asemenea, au fost indisponibilizate 2 autoturisme.

Până în acest moment, 30 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, pentru audieri.

La acțiune au participat și polițiști ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeș și polițiști specializați în combaterea criminalităţii organizate din  București și Craiova, precum și jandarmi din cadrul I.J.J. Argeş, Brigada Mobilă ,,Frații Buzești” Craiova și B.S.I.J. București.

LASA COMENTARIU