Aproape 200 de oameni s-a adunat duminică în Piaţa Vasile Milea din Piteşti pentru a lua parte la protestul anunţat pe reţelele de socializare faţă de proiectele de ordonanţă privind graţierea şi modificarea Codului penal, protest autorizat de autorităţile locale.

Mitingul a început timid, la ora 17.00, cu mai puţin de 100 de oameni, însă, în decurs de o oră, numărul protestatarilor s-a dublat.

“Ciorbea e concediat. Popor fără avocat!”

La ora 18.15 aproape 200 de voci scandau în faţa Instituţiei Prefectului – Argeş: “Legea graţierii e ruşinea ţării”, “DNA să vină să vă ia!”, “Vrem spitale pentru noi, puşcărie pentru voi!”, “Ciorbea e concediat. Popor fără avocat!”.

“Au confirmat pe Facebook că vor participa cca. 250 de oameni, mai erau vreo 350 interesaţi. Sperăm să se mai adune. Nu e nici foarte frig… Sperăm ca oamenii să fie conştienţi şi să iasă în stradă pentru drepturile lor. Avem autorizaţie până la ora 19.00, intenţia noastră este să o respectăm. Noi ne-am fi dorit fi ieşit şi mâine, dar nu prea mai avem timp să luăm autorizaţie. Nu suntem de acord cu aceste modificări care sunt făcute special pentru cei care ar trebui să ne reprezinte interesele, nu să-şi reprezinte interesele lor. Nu e normal ca demnitarii să abuzeze de funcţiile pe care le au. E ceva anormal. Nu se poate să-şi dea singuri graţieri şi amnistii! Viitorul nostru nu mai are nicio şansă”, a declarat Sebastian Olaru, unul dintre piteştenii care au făcut mobilizarea la mitingul de astăzi pe reţelele de socializare.

„Prin felul în care a fost făcut miercuri, 18 ianuarie 2017, demersul graţierii/amnistiei, în orice formă sau moment va fi el promovat, creează suspiciunea că obiectivul central al guvernării PSD-ALDE este altul , si anume : acela de a se face scăpaţi de efectele legii penale. Reglementările introduse pe furiş nu arată decât dispreţ faţă de cetăţeni. Maniera duplicitară în care este folosită problema supra-aglomerării penitenciarelor, ca pretext pentru a discredita politicile anticorupţie în România, este inacceptabilă. Pe lângă problema aceasta, deja au fost anulate câteva reforme care aveau legătura directă cu viitorul nostru: în Învăţământ sau reforma din Sănătate începută de ministrul Vlad Voiculescu. Instituţii precum CNA sau Avocatul Poporului sunt total subordonate şi funcţionează doar pentru interesele lor. Noi cerem: NU legii graţierii si amnistiei! DEMISIA Victor Ciorbea! NU restauraţiei în spitale! NU vrem directori de scoli numiţi politic!”, este mesajul publicat pe Facebook de organizatorii mitingului din Piteşti.

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a criticat dur ordonanţele de urgenţă pentru graţiere şi modificarea Codului Penal. Magistratul a acuzat interese oculte aflate în spatele acestor ordonanţe, care vor scăpa de pedepse primari, parlamentari, consilieri locali şi judeţeni.

(Sursa: Adevarul)

LASA COMENTARIU