Înainte de a ne panica sau de a scrie comentarii bombastice, trebuie să știți că versiunea testată, chiar dacă poartă numele de Renault Duster, are o echipare de siguranță aproape inexistentă. Astfel, modelul bazat pe Dacia Duster, care se vinde în India, nu are nici măcar un airbag.

Testul pentru care Renault Duster nu a reușit să obțină nici măcar o stea a fost efectuat de Global New Car Assessment Programme (NCAP), o entitate similară cu Euro NCAP. Organizația a constatat că protecția pentru capul șoferului este foarte slabă și că zona pieptului pentru ambii pasageri față este extrem de expusă . De asemenea, protecția obținută pentru copiii de pe locurile spate este de doar două stele.

“Este îngrijorător că întâlnim din nou o mașină care obține doar zero stele la testele de impact din India. Renault produce și comercializează Duster pentru mai multe piețe și este păcat că oferă o versiune atât de slabă din punct de vedere al siguranței pentru piața din India”, a declarat David Ward, secretar general Global NCAP.

LASA COMENTARIU