Sâmbătă, Renault a devenit prima companie franceză care a confirmat că a fost afectată de valul masiv de atacuri cibernetice simultane, care a lovit vineri aproape 100 de ţări, producţia fiind oprită în Franţa (Sandouville), România (Mioveni) şi în Slovenia.

Vineri, un atac informatic “la nivel global” şi calificat ca “incident major” de către Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS) a blocat calculatoarele a numeroase spitale din această ţară, un atac similar înregistrând şi mari companii spaniole, printre care Telefonica. Acest virus criptează datele existente pe un computer, cu scopul de a cere proprietarului o răscumpărare în schimbul unei chei de deblocare.

Luni, activitatea Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost reluată în mod normal, după înlăturarea efectelor atacului cibernetic de la sfârşitul săptămânii trecute. Conform Direcţiei de Comunicare din cadrul Grupului Renault România, întreruperea temporară a activităţii a fost necesară pentru a proteja compania de efectele atacului cibernetic.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

LASA COMENTARIU