Profesorul acuzat de neglijență susține că este o presiune a părinților influenți pentru a ridica notele copiilor.

Un nou scandal având la bază nemulțumirile unui grup de părinți zguduie liniștea Şcolii Nr. 3 din Pitești! De această dată, este vizat profesorul de geografie Gabriel Matei, diriginte la o clasă a VIII-a, cadru didactic acuzat că ar fi permis elevilor să își facă de cap în timpul unei excursii. Scandalul a izbucnit după ce unul dintre băieți a povestit părinților că… proful ar fi fost super de gașcă și că i-a lăsat pe copii să bea bere după placul inimii. Alt elev a susținut în fața părinților că, în timpul respectivei escapade școlare organizate de profesorul Gabriel Matei, nu a stat nimeni cu ochii pe ei și că tinerii minori ar fi petrecut voioși până la trei dimineața alături de fete, nefiind supravegheați nici pe camere. Un altul a relatat că un coleg ar fi consumat alcool până i s-a făcut rău… și tot așa… Deși până la acest moment, părinții nu au depus o plângere scrisă la sediul Inspectoratului Județean Școlar, aceștia susțin că vor face plângere undeva mai sus de instituția cu pricina, suspicionând că respectivul cadru didactic s-ar bucura de sprijinul și protecția anumitor inspectori.

Profesorul: „S-au făcut presiuni maxime asupra mea, pentru că nu mă au la mână”

Profesorul Gabriel Matei a negat totul dintr-o suflare. Acesta susține că este vorba de prima excursie făcută în acest an și că această ieșire a fost, de fapt, banchetul pentru finalizarea clasei a opta: „Pot dovedi că lucrurile nu au stat așa, mai ales că am fost însoțit de alte două cadre didactice. Da, am stat până la 3 dimineața, dar elevii au fost controlați dacă au consumat alcool. Știu că pe mine mă vizează aceste acuzații, pentru că, nu de puține ori, oameni influenți, părinți de-ai elevilor mei, mi-au cerut note mai mari pentru copii. Le-am spus de fiecare dată că notele se dau pe merit și că meditații nu fac. Majoritatea sunt copii care își fac vacanțele prin Europa.Nu le-am cerut decât minimul de cunoștințe generale, gen unde sunt munții Dobrogei, nu din ce rocă este muntele X. Dacă tot avem pretenții, haideți să le avem pe drept! S-au făcut presiuni maxime asupra mea, pentru că nu mă au cu nimic la mână. Discreditarea în media era, probabil, singura variantă pe care nu o luasem în calcul.”, a susținut profesorul de geografie în apărarea sa.

IȘJ promite demararea unei anchete

Directoarea Școlii „Ion Pillat”, Ioana Popescu, este plecată în delegație de câteva săptămâni pentru efectuarea unor cursuri. Domnia sa a declarat că nu știe nimic: „Nu a ajuns la mine niciun fel de informații încă, dar, din cât cunosc, acest banchet a avut loc în vacanța de Paște.”

Inspectorul general școlar, Dumitru Tudosoiu, spune că nu a fost notificat asupra acestei noi situații și că numele profesorului este familiar Inspectoratului după o anchetă desfășurată acum câțiva ani care a avut ca obiect vânzarea către elevi a unor lucrări de specialitate. Considerat la momentul respectiv un soi de exces de zel în popularizarea lucrărilor de geografie către tineri, acest episod fusese închis. În contextul acestei noi situații, inspectorul școlar general a declarat că va trimite Corpul de control al IȘJ pentru clarificarea nemulțumirilor de după excursie: „Va trebui să deschidem o anchetă internă, pentru că așa este normal. Toate aspectele sesizate vor fi analizate și se va discuta cu toate părțile implicate, inclusiv cu elevii.”

LASA COMENTARIU