După trei săptămâni de conflict de muncă, negocierile dintre sindicatul şi patronatul de la Dacia s-au finalizat în cursul zilei de astăzi. Angajaţii vor primi 200 de lei în plus la salariu, o primă de rezultat de 1.450 lei, o altă primă de 240 lei în luna martie şi o creştere a valorii bonurilor de masă.
„Acordul la care am ajuns astăzi este unul satisfăcător. Fiecare angajat va primi 200 lei în plus la salariu. Se va acorda de asemenea o primă de rezultat de 1.450 lei, o altă primă de 240 lei în această lună. Aş mai vrea să precizez că valoarea tichetului de masă va creşte până în toamnă la valoarea maximă de 15 lei”, a declarat Ion Iordache, viceliderul sindicatului de la Dacia.

După cum au precizat reprezentanţi ai administraţiei Dacia, pe lângă aceste măsuri luate, angajaţii Dacia beneficiază în continuare de multe alte avantaje, cum ar fi: asigurare medicală care oferă acces gratuit la o gamă largă de servicii medicale în reţeaua uneia dintre cele mai importante clinci private din România, reduceri la achiziţia de maşini Dacia/Renault/Nissan, primă de Paşte, primă de Crăciun sau tichete de vacanţă.

După spun reprezentanţii administraţiei de la Dacia, „În 2016, salariul operatorilor de la Dacia a fost cu 73% mai mare faţă de salariul mediu realizat la nivelul economiei naţionale şi comparabil cu nivelul salariilor medii din ţări precum Cehia, Ungaria, Turcia sau Slovacia. Salariul mediu brut realizat de un operator la Dacia în 2016 a fost de 4.986 lei brut (salariu de bază + vechime + ore suplimentare + prime). În medie, salariul mediu realizat al unui operator Dacia este dublu faţă de salariul realizat de aceeaşi categorie socio-profesională din România.”

LASA COMENTARIU