Constantin Stroe, preşedintele ACAROM (Asociaţia Constructorilor de Automobile din România) şi fost director general Dacia, este în continuare în comă la Spitalul Bagdasar Arseni, acolo unde a fost operat luni, 28 noiembrie, după ce a suferit un anevrism. Surse apropiate familiei au declarat că sunt semne bune în ceea ce privește evoluția postoperatorie a lui Constantin Stroe.

Duminică, 27 noiembrie, Constantin Stroe a fost transportat inițial la Spitalul Elias din București. Însă deoarece starea președintelui ACAROM era una extrem de gravă, s-a decis transferarea acestuia la Spitalul Bagdasar Arseni.

De aproape cinci decenii în slujba Dacia, unde s-a angajat în 1968, Stroe (74 de ani) este omul care practic se confundă cu istoria uzinei de la Mioveni şi în acelaşi timp omul care a avut un rol covârşitor în privatizarea Dacia în 1999 și în spectaculoasa ei relansare ulterioară. Constantin Stroe este în acelaşi timp unul oamenii care a militat cel mai mult pentru realizarea autostrăzii Sibiu-Piteşti. A fost director general Dacia (1990-2002) şi vicepreşedinte (2002-2015). În prezent, Stroe este membru al Consiliului de Administraţie al companiei Dacia Automobile SA şi preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). În 2004, a fost decorat de statul francez cu distincţia Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare. În 2012, Constantin Stroe a fost decorat şi de statul român cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

(Sursa: Jurnalul de Arges)

LASA COMENTARIU