După ce a băut, un pensionar din Piteşti s-a urcat sâmbătă noaptea la volan şi a pornit pe unul dintre cele mai mari bulevarde din oraş, gonind pe contrasens.

A fost văzut la ora 01.00 de un echipaj al Poliţiei Locale, aflat în serviciul de patrulare pe Calea Bucureşti, care a remarcat autoturismul marca Opel deplasându-se haotic pe ambele sensuri şi cu farurile stinse. La semaforul de la intersecţia cu B-dul. I.C. Brătianu, agenţii locali au oprit paralel cu maşina condusă de pensionar, pentru a-i atrage atenţia să aprindă luminile de întâlnire la autovehicul. Când i-a văzut pe poliţiştii locali, şoferul a demarat în trombă şi a lovit un autoturism aflat la semafor.

 “S-a procedat la urmărirea acestuia pe B-dul. I.C. Brătianu, ţinând cont că îşi continua haotic deplasarea punând în pericol ceilalţi participanţi la trafic. La semaforul din zona Târgul din Vale, agenţii locali au reuşit să oprească şi să imobilizeze autoturismul în cauză. S-a procedat la legitimarea şoferului, care mirosea puternic a alcool, iar în momentul când a coborât din autoturism, abia se putea ţine pe picioare. În urma legitimării, s-a stabilit că şoferul se numeşte Dumitru R. de 67 ani, din Piteşti”, a precizat Bogdan Aristănţoiu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Piteşti.

 0,84 mg alcool în aerul expirat

Agenţii Poliţiei Locale au anunţat imediat Poliţia Rutieră, care s-a deplasat în scurt timp în zonă. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a stabilit că şoferul avea o concentraţie de 0,84 mg alcool în aerul expirat. Acesta a fost preluat de poliţiştii rutieri pentru continuarea cercetărilor.

LASA COMENTARIU