L-au condamnat în lipsă la 6 ani de închisoare

Afaceri ilegale cu petrol, asta a făcut un patron argeşean care în prezent este căutat de autorităţile române şi din străinătate. Mircea Amadeo Amariei, om de afaceri cunoscut sub porecla de „Miţă“, patronul societăţilor Tri Invest Standard, Vereco Construct 2001 şi Win Pass Oil SRL în care l-a avut asociat pe nimeni altul decât celebrul Radu Nemeş, arestat în lipsă pentru un tun de 15 milioane de euro pentru acelaşi gen de afaceri, are de ispăşit o pedeapsă cu închisoarea de şase ani. În prezent este fugit, pe numele său Tribunalul Argeş emiţând un mandat european de arestare.

Condamnat la şase ani de închisoare

Probleme patronului argeşean au început în anul 2006, atunci când DIICOT-Serviciul Teritorial Piteşti a început să cerceteze modul în care îşi rula acesta aface-rile. Legăturile lui dubioase cu oameni importanţi au atras atenţia, mai ales că, acesta era suspectat de evaziune fiscală, fals şi uz de fals. Dosarul „Vereco Construct 2001“ a ajuns în instanţă, iar judecătorii l-au condamnat atât pe Mircea Amadeo Amariei, cât şi pe din dintre asociaţii săi, Radu Nemeş fiind citat doar în calitate de martor în timpul procesului. Patronul nu s-a prezentat la instanţă în ciuda numeroaselor citaţii. În anul 2012, pentru firma sa Win Pass Oil, lichidatorul a cerut falimentul. În luna iunie, instanţa Curţii de Apel Piteşti casează sentinţa şi trimite cauza spre rejudecare. O lună mai târ-ziu, pentru Mircea Amadeo Amariei vine sentinţa, potrivit căreia a fost condamnat la şase ani cu executare.

Fraudau statul prin sustragerea de la plata accizelor

Cum omul nu este de găsit, pe data de 3 iulie este dat în urmărire naţională. Existând indicii cum că afaceristul a fugit în străinătate, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş a cerut Tribunalului Argeş emiterea de mandat european de arestare. În baza acestuia, Mircea Amadeo Amariei, a fost dat în urmărire internaţională. Despre asociatul său, în firmele amintite, oamenii legii nu au nimic bun de spus. La SC Win Pass Oil, din Piteşti, Radu Nemeş deţine un procent de 98%, în timp ce piteşteanul Amariei doar 2%.

Recent, pe numele lui Radu Nemeş a fost emis un mandat de arestare în lipsă. Acesta este acuzat de o fraudă de 15 milioane de euro din afaceri petroliere. În reţeaua din care face parte Nemeş sunt implicaţi fostul şef de cabinet al fostului şef al ANAF, Codruţ Marta, şi fostul şef al SIPI Constanţa, Dan Secăreanu. În perioada mai 2011 – iulie 2012, ei au constituit o grupare infracţională, organizată prin iniţierea unui amplu mecanism evazionist ce viza sustragerea de la plata accizelor aferente a peste 33.000 de tone de moto-rină, care au fost comercializate pe piaţa internă sub de-numirea unor produse petroliere inferioare. Motorina era achiziţionată fără a se plăti accizele, declarând că va fi transformată în păcură. În realitate, motorina era, de fapt, revândută ca atare, prin staţiile de distribuţie de carburanţi. După acelaşi procedeu a prejudiciat statul şi Mihai Amadeo Amariei, fiind condamnat.

(sursa: Ziar Top)

LASA COMENTARIU