Paun Marian, autopsier în cadrul Serviciului de Medicină Legală Argeş, a fost reţinut pe bază ordonanţă, pentru 24 de ore, sub acuzaţia de luare de mită, spălarea banilor şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, după mai multe percheziţii la locuinţa acestuia precum şi la sediul SML Argeş.

Autopsierul este acuzat că în decembrie 2016, în timp ce se afla la serviciu, a pretins şi primit de la o persoană suma de 500 lei pentru efectuarea unor servicii de igienizare  a unui cadavru, în cadrul Serviciului de Medicină Legală Argeş. “Pentru a disimula suma primită cu titlu de mită, a emis o factură pe Întreprindere Individuală P.M. reprezentând servicii la domiciliu, funcţionarul SML Argeş determinând-o pe F.R.M. să menţioneze în documentele instituţiei, cât şi pe factura mai sus amintită aspecte nereale”, precizează Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş.
Joi, lucrătorii din cadrul D.G.A. – S.J.A. Argeş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au efectuat 3 percheziţii la domiciliu şi reşedinţa autopsierului, precum şi la sediul SML Argeş şi au pus în executare un mandat de aducere emis de procurorul de caz pe numele lui Marian Paun.
Vineri, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de P.M. pentru comiterea infracţiunilor menţionate anterior, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
De precizat că pe parcursul cercetărilor, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş au beneficiat de sprijinul B.O.S. Piteşti.

LASA COMENTARIU