Lucrările de renovare şi modernizare a fostului cinema “Lumina” au intrat pe ultima sută de metri, iar în curând ar putea începe şi reabilitarea Grădinii de Vară, aflată, de ani buni, într-o avansată stare de degradare. Cel puţin, aşa promit autorităţile judeţene.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, împreună cu specialişti din aparatul tehnic al instituţiei şi cu directorii Teatrului AL. Davila şi Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş, dar şi cu viceprimarul municipiului Piteşti, Sorin Apostoliceanu, au vizitat, luni, Grădina de Vară şi clădirea fostului cinematograf “Lumina”.

În ideea de a reda Grădinii de Vară strălucirea de altădată şi utilitatea de spaţiu public pentru spectacole în aer liber, încă de la începutul acestui an, CJ Argeş a demarat procedurile pentru obţinerea avizelor necesare. deocamdată este aşteptată finalizarea expertizei tehnice.

La clădirea fostului Cinematograf “Lumina”, investiţiile sunt aproape de final. În clădirea ce a fost renovată în cea mai mare parte, au fost montate centrala termică şi caloriferele, iar fosta sală de proiecţie este singura care mai necesită lucrări de renovare şi modernizare. Acest spaţiu va fi viitorul sediu al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş.

LASA COMENTARIU