Duminică seară, doi piteşteni au ameninţat că-şi pun capăt zilelor, dar din fericire niciunul nu şi-a materializat intenţia.

Şi-a băgat mama în sperieţi

Primul dintre ei este Marius Constantin N., de 19 ani, din cartierul Găvana, care i-a trimis mamei sale un sms prin care o anunţa că, dacă nu se împacă cu tatăl său, îşi face de petrecanie. Femeia a început să-l sune repetat la telefon, apoi s-a dus acasă şi, disperată că fiul nu-i răspunde, a sunat la 112. Un echipaj al poliţiei şi un altul al pompierilor s-au deplasat la adresa indicată, au forţat uşa, dar locuinţa era goală. În acest context oamenii legii au început căutările, iar tânărul a fost identificat pe una din aleile dintre blocuri în timp ce se îndrepta către casă.

Supărat că l-a părăsit nevasta pe care o bătea

În aceeaşi seară, în jurul orei 19.30, un bărbat ameninţa că se aruncă de la etajul patru dintr-un bloc din cartierul Prundu. Se pare că, în urmă cu două zile, împricinatul se certase rău cu soţia, iar femeia şi-a luat copiii şi a plecat de acasă.

La locul incidentului au apărut autoscara mecanică, o autospecială cu apă şi spumă, o maşină de primă intervenţie şi comandă şi modulul de descarcerare de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti, echipaje ale poliţiei municipale şi Secţiei 4, precum şi o ambulanţă SMURD de prim ajutor calificat. În faţa blocului se strânseseră zeci de oameni care asistau la „spectacolul” oferit de Ion N., de 38 de ani, care la un moment dat a încălecat balconul atârnând cu un picior în gol. Între timp, la blocul respectiv a ajuns şi o echipă de pompieri de la ISU Dâmboviţa cu o pernă pneumatică.

Mai bine de o oră au negociat poliţiştii cu el ca să-l determine să coboare, dar n-au avut cu cine se înţelege. În cele din urmă, un poliţist care se afla în timpul liber a reuşit să îl convingă pe Ion N. să coboare de la balcon, după care bărbatul a fost transportat la spital pentru investigaţii. Dacă se va constata că nu suferă de afecţiuni psihice, probabil că cel în cauză se va alege cu o amendă ca să-i fie învăţătură de minte pentru altă dată.

LASA COMENTARIU