Recent, în Sala Centrului Olimpic, din Bistriţa, s-a desfăşurat îndrăgita competiţie din cadrul Campionatului National de Tenis de Masă – „Paleta de Argint”, rezervată copiilor sub 10 ani şi organizată de federaţia de specialitate. Au fost înscrise 29 de echipe la masculin, respectiv 28 la feminin, reprezentând 36 de cluburi din întreaga ţară. Sportivii de la Piteşti, pregătiţi de antrenorii Claudiu Pribeagu şi Marin Ciopaca, elevi ai Şcolii „Matei Basarab” şi legitimaţi la SCM Piteşti, au avut rezultate remarcabile.

La concursul pe echipe, Sebastian Pribeagu (piteştean, dar împrumutat până la finalul acestei luni la Politehnica Cluj-Napoca) a obţinut, alături de clujenii Robert Rozenfeld şi Adam Marton, primul loc, înregistrând opt succese din tot atâtea jocuri disputate. Astfel, trofeul Paleta de Argint a revenit echipei clujene, care a avut în componenţă şi un copil argeşean.
Echipa de fete a SCM Piteşti, formată din Delia Leanca, Ana Maria Stancu, Eliza Rada, Ioana Velescu, a obţinut locul şase.
De asemenea, sportivii din Piteşti au confirmat şi în proba individuală, trei dintre aceştia clasându-se în primii opt. La masculin, Sebastian Pribeagu a fost pe locul 5, iar la feminin, Delia Leanca, pe şapte, şi Ana Maria Stancu, pe opt.
Antrenorii piteşteni se declară foarte mulţumiţi pentru titlul de campioni, la echipe, câştigat de Sebastian Pribeagu, dar şi datorită faptului că sportivii din Piteşti au avut evoluţii apreciate. De precizat că toţi sportivii au fost de la Şcoala „Matei Basarab”. În altă ordine de idei, antrenorii au şi o mare dezamăgire, legată de faptul că nu reuşesc să găsească sponsori care să-i ajute pe aceşti elevi minunaţi şi foarte talentaţi să participe la turnee naţionale, internaţionale şi să meargă în cantonamente. Sperăm ca pe viitor lucrurile să se îmbunătăţească.

Cupa de vară

Iubitorii sportului din Curtea de Argeş au parte de tenis pe bandă rulantă. Cocheta arenă de la Tenis Club găzduieşte, de ieri, meciurile din cadrul competiţiei de simplu „Cupa de vară”, înscrisă în calendarul Ministerului Educaţiei, rezervată fetelor şi băieţilor cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani. Această întrecere se va finaliza mâine, când va începe „Cupa Tenis Club”, competiţie din calendarul Federaţiei Române de Tenis destinată aceloraşi categorii de vârstă.

LASA COMENTARIU