Interlopi Argeș- Iată care sunt cele mai cunoscute clanuri!

Obişnuite să sfideze legile, grupările de tip mafiot din Argeş învârt bani cu nemiluita, fac afaceri ilegale de milioane de euro, se impun prin violenţă, şefii clanurilor fiind temuţi şi respectaţi de cei care-i cunosc. Supravegheate pas cu pas de oamenii legii, vechile găşti de interlopi din Piteşti, Câmpulung, Costeşti sau Curtea de Argeş şi-au mai pierdut din supremaţia de altădată. O parte din ai au ajuns după gratii, primind ani grei de puşcărie, alţii continuă să terorizeze un întreg judeţ.
Potrivit unui raport întocmit la nivel de IGPR, Argeşul se situează pe poziţia a treia la nivel naţional în ceea ce priveşte grupările infracţionale care au fost anihilate în urma unor acţiuni în forţă ale poliţiştilor, ofiţerilor de la BCCOA, dar şi ale serviciilor care colaborează  cu aceste struc­turi. Băieţii cu muşchi, lanţuri groase de aur, brăţări, ghiuluri şi maşini scumpe şi-au făcut de cap şi au terorizat cetăţenii, care nu au avut niciodată tupeul să ri­pos­teze şi destul de rar i-au reclamat la poliţie. Doar câţiva au în­drăz­­nit să caute ajutor la oamenii legii şi asta după ce au simţit pe pielea lor ce înseamnă să ai de-a face cu clanurile de interlopi. Tupeul le-a pierit băieţaşilor care de mici au crescut printre blocuri în familii dezorga­nizate şi în medii rău-famate doar atunci când au fost luaţi la întrebări de anchetatorii  care i-au săltat şi i-au pus să scrie declaraţii după declaraţii. Chiar dacă mulţi dintre aceşti indivizi   care se ghidează după legea pumnului şi a străzii au trecut pe la răcoare, unii reuşesc în con­tinuare să-şi controleze loco­te­nen­ţii şi aco­liţii.

Piteşti: Titoaşcă şi Cârciumaru sunt recunoscuţi de jupâni

La nivelul Piteştiului, acţionează mai multe clanuri de notorietate care reuşesc să se im­pună prin forţă, autoritate şi uneori acte de violenţă. În cartierul Găvana, legea străzii o face Titoaşcă, pe numele său adevărat Cornel Alexandru,   recunoscut  mai ales prin actele de violenţă. Acesta a stat o perioadă în spa­tele gratiilor după ce l-a snopit în bătaie pe unul dintre ad­ver­sarii săi.  Tânărul încă reu­şeş­te să controleze cartierul Gavana, dar acum din umbră, căci din momentul în care a scăpat de la închisoare i s-au impus mai multe interdicţii.
Dan Cârciumaru este şi el respec­tat de către toţi băieţii de oraş. Fostul luptător s-a făcut repede şi bine remarcat în această lume a interlopilor. Numele său a fost legat de scandalul cu membrii clanului Piele din Râmnicu Vâlcea. De atunci nu s-a mai auzit mare lucru despre fostul luptător, dar este sigur faptul că acesta încă se bucură de respectul băieţilor de cartier.
Clanul sportivilor, o altă grupare de temut, are  membri în aproape toate cartierele Piteştiului, şi nu numai, ra­mificaţii existând şi în Costeşti sau Câmpulung. Culturişti, lup­tă­tori şi judocani, toţi fac parte din clanul băieţilor care cer să fie respectaţi şi care de cele mai multe ori fac legea cu pumnul sau bâta de baseball.
Ovidiu Ciuciuc a condus până în urmă cu o săptămână o grupare care s-a ocupat cu traficul de ţigări. Cunoscut ca fiind unul dintre băieţii răi ai Piteştiului, Ovidiu Ciuciuc a căzut la ananghie, el fiind filat şi interceptat de mai mult timp de oamenii legii. Tânărul îşi făcuse o adevărată filieră care se ocupa cu contrabanda de ţigări, având oameni care lucrau pentru el şi care-şi făceau veacul mai ales în Piaţa Ceair. Gru­parea a fost anihilată de oame­nii legii, iar acum Ovidiu Ciuciuc este cerce­tat în stare de liber­tate pentru faptele comise.

Clanul spărgătorilor de magazine

Membrii acestei grupări au dat şi ei cu subsemnatul la Poliţie, după ce reuşiseră ca timp de câteva luni de zile să terorizeze judeţul. Acţionau bine organizat şi se ocupau în special cu spargerea societăţilor comerciale. Rău-făcătorii au căzut în mâna oamenilor legii care au des­coperit nu mai puţin de 17 spargeri săvârşite de membrii acestui clan, dar există şansa ca şi alte asemenea infrac­ţiuni să fie făcute tot de ei. Este poate singura grupare din Argeş care nu a ieşit în evidenţă prin fapte de violenţă.

Poiana Lacului: paradisul traficanţilor de alcool

Gruparea din Poiana Lacului a fost pusă cu botul pe labe după o acţiune în forţă a Poliţiei, Jandarmeriei, DGIPI, BCCOA şi DIICOT. Poiana Lacului a rămas încă paradisul falsificatorilor şi al traficanţilor de alcool. Băieţi cu mulţi bani, membrii acestei grupări for­mează o castă închisă care se  ghidează după legea tăcerii totale. Au intrat în combinaţii cu personaje obscure din alte judeţe, însă şi acum controlează mafia alcoolului din Argeş.

Costeşti: Spartanii

Ani întregi au terorizat micul oraş din sudul judeţului. Mulţi dintre membrii grupării care se ascundeau în spatele unor acţiuni politice au ajuns la închisoare. Spartanii au constituit una dintre cele mai dure grupări de interlopi din Argeş. Cel de care ascultau toţi, Eduard, a făcut bani după ce a stat prin ţări străine şi a ajuns unul dintre cei mai de temut băieţaşi din Costeşti. Acţiunile Poliţiei i-au dezbinat pe spar­tani, dar băieţii nu au părăsit oraşul şi au rămas la fel de res­pectaţi şi în prezent.

Câmpulung şi Curtea de Argeş: traficanţii de carne vie

În oraşul Basarabilor, găştile nu au legături între ele, fiecare acţionând după legile proprii. Oraşul este dominat însă de băieţii cu bani, iar traficul de carne vie este principala sursă de venit. În prezent, nu mai există un lider, întrucât cel care avea această calitate,   Dincuţă, zis Ortopedul, este la puşcărie după ce a făcut bani de pe urma femeilor forţate să se prostitueze. Aceeaşi situaţie este şi la Câmpulung, însă aici câţiva băieţi foşti luptători sunt recunoscuţi de jupâni, Raia, Parda, Băieşu, Inu sau Raţă. Modul de a face bani este acelaşi ca şi la Curtea de Argeş. În schimb, Câmpulungul este controlat de clanurile ţigăneşti care nu o dată s-au bătut chiar şi în centrul municipiului sub ochii „vigilenţi” ai Poliţiei.

LASA COMENTARIU