La 19 ani, fiul unui afacerist a avut o ieşire animalică pentru bani

Alex Mercan, băiatul unui cunoscut om de afaceri din orașul Curtea de Argeş, a şocat România la începutul lunii martie, când a bătut cu bestialitate o vânzătoare. ”Beizadeaua” avea nevoie de bani, aşa că a decis să jefuiască un magazin non-stop situat la câteva zeci de metri de un post de Poliţie.

După o lovitură de pumn, care a doborât-o la pământ pe nefericită, adolescentul şi-a continuat ”opera” cu 23 de lovituri de picior în capul şi în corpul femeii inconştiente.

În urma celor întâmplate, Mercan a fost condamnat la trei ani cu suspendare de magistraţii Judecătoriei Curtea de Argeș, decizie care nu este însă definitivă. Parchetul și victima au făcut deja apel.

La începutul lunii martie a.c. a făcut vâlvă cazul lui Alex Mercan, un tânăr de numai 19 ani care a intrat într-un magazin din Curtea de Argeș, unde, după ce a bătut-o pe vânzătoare cu bestialitate, a furat și 2.300 lei din sertarul casei de marcat.

În continuare, Alex Mercan nu are voie să intre în baruri, cluburi și discoteci timp de patru ani, iar instanța l-a condamnat și la plata unei amenzi penale de 1.350 de lei.

De asemenea, Mercan a fost obligat de magistrați să plătească victimei sale daune morale în cuantum de 5.000 de euro.

„După exercitarea actelor de violenţă asupra persoanei vătămate, inculpatul Mercan Alexandru George a sustras, din sertarul casei de marcat, suma de 2.306,90 lei, bani ce proveneau din încasări, şi ulterior a părăsit incinta magazinului. Suma de bani sustrasă de către inculpatul Mercan Alexandru George, a fost cheltuită de către acesta, în cursul zilei de 05.03.2016, printre altele şi la jocuri de noroc”, se preciza în rechizitoriul întocmit de oamenii legii.

Vânzătoarea a avut nevoie de nouă zile de îngrijiri medicale.
Robert Georgescu, apărătorul lui Alex Mercan, a declarat că în luarea deciziei magistraților „au contat mai multe aspecte”; clientul său era la prima abatere, iar prejudiciul cauzat societății respective a fost achitat în întregime.

„A contat și faptul că domnul Mercan a executat o parte din prezumtiva pedeapsă, aproximativ opt luni, a luat contact cu regimul de detenție și a înțeles consecințele faptei sale. În plus, clientul meu a recunoscut în fața magistraților că în acea noapte era sub influența alcoolului și a unor substanțe ce nu creează dependență”, a spus avocatul.

(sursa: www.evz.ro)

LASA COMENTARIU