Schimbări majore în școlile din Pitești. Consiliul Local Piteşti a adoptat recent un proiect de hotărâre cu privire la reţeaua preuniversitară din municipiu pentru anul școlar 2017-2018.

Consilierii au decis, la propunerea primarului Cornel Ionică, să comaseze Şcoala nr. 17 cu renumitul Colegiu Național „Alexandru Odobescu”. De vină, potrivit municipalității, este scăderea populaţiei şcolare.

„În ultimii trei ani populaţia şcolară s-a redus dramatic în Piteşti. Deja la toamnă vom porni cu 10 clase a IX-a mai puţine decât în acest an școlar, ceea ce este foarte mult. Există destule spaţii care nu sunt folosite sau care sunt folosite cu costuri uriaşe. De exemplu, în decembrie anul trecut, pentru o perioadă de numai două săptămâni, am avut la o şcoală o factură la gaze de 140.000 de lei! De asemenea, la apă factura a fost de 18.000 de lei! Enorm! E nevoie de o repartizare judicioasă a spaţiilor, altfel cheltuim bugetul aiurea.”, explică primarul.

La rândul său, consilierul local Dumitru Tudosoiu, inspector şcolar general al judeţului Argeş, spune că este posibil ca două licee din Piteşti să fuzioneze la anul, fără a da amănunte în acest sens. De vină ar fi tot scăderea numărului de elevi.

LASA COMENTARIU