Polițiștii din Argeș, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au ridicat 135.000 de lei și au instituit sechestru asigurator asupra unui autoturism, în valoare de aproximativ 12.000 de euro, precum și asupra unor bijuterii şi alte bunuri, în valoare de 5.000 de lei, în urma a 6 percheziții efectuate miercuri dimineață, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de proxenetism.

La data de 16 martie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti au efectuat 6 percheziţii, la sediul unei societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane fizice.

În urma percheziţiilor, a fost instituit sechestru asigurator asupra unui autoturism în valoare de aproximativ 12.000 de euro și a unor bijuterii şi bunuri în valoare de 5.000 de lei. De asemenea, polițiștii au ridicat 135.000 de lei, în vederea recuperării prejudiciului.

Din cercetări a reieşit că, de la începutul anului 2015 până în prezent, 3 persoane, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale care deţin saloane de masaj erotic, ar fi determinat şi ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către angajatele societăţii.

Ulterior, acestea ar fi întreţinut raporturi sexuale contra cost, atât in incinta saloanelor, cât şi în diverse unităţi de cazare de pe raza judeţului Argeş.

Din activitatea infracţională, persoanele vizate ar fi obţinut peste 300.000 de lei.

15 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Piteşti, pentru audieri.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

LASA COMENTARIU