Potrivit unui comunicat dat publicităţii miercuri de IPJ Argeş, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş l-au oprit în trafic, pe strada Vasile Lupu, pe un şofer în vârstă de 57 de ani, din Curtea de Argeş, care transporta cu un autoturism şi o semiremorcă cantitatea de un metru cub de lemn de foc, esenţă fag, fără documente de provenienţă.

În baza Legii 171/2010, bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar autovehiculul şi semiremorca folosite la transportul materialului lemnos au fost confiscate. De asemenea, materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Vidraru.

Şi poliţiştii din Ştefăneşti, care au depistat în acest oraş un şofer în vârstă de 32 de ani, din comuna Călineşti, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 1,7 metri cubi material lemnos, esenţă de salcâm, fără a deţine aviz de însoţire valabil, l-au amendat pe şofer cu 5,000 de lei şi au confiscat autoutilitara.

În acest caz, materialul lemnos pentru care nu existau documente valabile privind provenienţa a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Piteşti.

LASA COMENTARIU