În cursul zilei de ieri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, împreună cu luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale Argeş au efectuat 10 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Argeş, Ilfov, Giurgiu şi a Municipiului Bucureşti, la locuinţele unor persoane fizice şi la sediile unor persoane juridice bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că, în perioada martie-aprilie 2017, cei în cauză ar fi introdus în România mai multe transporturi de marfă, precum îmbrăcăminte, încălţăminte, produse marochinărie şi accesorii, de provenienţă intracomunitară cu destinaţie declarată Bulgaria.

În fapt, bunurile ar fi fost transportate către un depozit din judeţul Argeş şi livrate către societăţi comerciale din municipiul Bucureşti. Prejudiciul estimat obţinut din activitatea infracţională este de aproximativ 1.000.000 de lei.

În urma perchezițiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor documente de evidență contabilă, sisteme informatice și telefoane mobile.

Şapte persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

LASA COMENTARIU