Percheziţii în acest moment în judeţul Argeş. Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov fac 16 percheziții într-un dosar în care mai multe persoane sunt acuzate de evaziune fiscală în domeniul comercializării de piei de animale. Prejudiciul în acest dosar este de 1 milion de euro. În Argeş se fac descinderi la Ştefăneşti.

În perioada 2014-2015, 8 persoane ar fi înregistrat în contabilitatea societăților administrate achiziții fictive de piei de animale, precum și de alte bunuri și servicii, pentru diminuarea taxei pe valoare adăugată și a impozitului pe profit, scopul final fiind eludarea bugetului de stat.

În activitatea infracțională, cei în cauză ar fi fost sprijiniți de un bărbat, de 39 de ani, din localitatea Jilava, care, în calitate de reprezentant legal al unei unități economice, ar fi acceptat emiterea de facturi fiscale fictive către celelalte societăți implicate.

Prin activitatea infracțională, cei în cauză ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 1 milion de euro. 11 persoane vor fi aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov pentru audieri, iar în funcție de probatoriul administrat urmează a fi efectuate propuneri către parchet și instanța de judecată.

Descinderile au loc în  Ilfov, Dâmbovița, Argeș, Giurgiu și Buzău, precum și a municipiului București, la locuințele persoanelor bănuite și la sediile societăților implicate în activitatea evazionistă.

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală, sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

LASA COMENTARIU