bassem_patron_evoSuspectat de trafic de influenţă, Basem M’Elayyan, patronul clubului Evo din Pitești, a fost săltat de poliţişti după ce ar fi încercat să ajute un prieten irakian să obţină cetăţenia română prin căsătorie. După o noapte petrecută în arest, el a fost pus sub control judiciar 30 de zile. Considerând că Tribunalul Argeş a dat o hotărâre contrară probelor, procurorii au contestat decizia, iar dosarul urmează să fie judecat la Curtea de Apel Piteşti. Nu știm dacă magistrații vor admite contestația parchetului, însă lui Bassem îi este interzis să părăsească țara ori să ia legătura cu persoanele din dosar.

Concret, s-a reținut la dosar că, în data de 23 septembrie a.c., Basem ar fi cerut şi primit de la o femeie din Piteşti 1.000 de euro, pentru a interveni pe lângă funcţionari din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, biroul teritorial Argeş, în scopul aprobării unei invitaţii în România a unui cetăţean irakian, în vederea obţinerii vizei de şedere şi încheierii căsătoriei cu aceasta. Potrivit anchetatorilor, supărată că timpul trecea şi problema nu era rezolvată, femeia l-a denunţat pe „intermediar” la ofiţerii Anticorupţie Argeş.

Varianta prezentată de patronul de la Evo este una diferită. Astfel, omul de afaceri susține că ar fi încercat să recupereze o sumă de bani trimisă de irakian denunţătoarei cu scopul de a se căsători cu ea. Ulterior, irakianul s-a răzgândit şi a vrut să-şi recupereze banii şi l-a contactat pe Bassem, care a încercat să o convingă pe piteşteancă să îi returneze irakianului banii trimişi. Patronul clubului piteștean s-a întâlnit cu femeia şi i-a cerut suma de bani sub motivul că va interveni pentru ca irakianul să vină în ţară, dar împricinata a formulat denunţ. Pentru moment, anchetatorii nu au reuşit să găsească vreo legătură între Basem M’Elayyan şi funcţionarii de la instituţia amintită.

(Sursa: Argeșul)

LASA COMENTARIU