Viaţa lui Mugurel Costache, pompierul-erou de la Piteşti, s-a schimbat radical. Imaginile în care salva un căţel au făcut înconjurul lumii, iar astăzi, superiorii l-au felicitat şi l-au premiat pentru gestul său.

Povestea pompierului din Argeş care a salvat un câine rănit într-un incendiu a ajuns în presa din toată lumea. Gestului lui Mugurel Costache este lăudat de televiziunile şi publicaţiile din Franta, Spania, Italia şi Statele Unite. Jurnaliştii şi nu numai au fost impresionaţi de gestul românului.

Francezii îl numesc un tânăr curajos, care a salvat câinele rănit după ce i-a făcut masaj cardiac şi respiraţie gură la gură. Dacă pompierul nu ar fi intervenit, câinele n-ar fi avut nicio şansă.

Publicaţii din Spania, Italia şi America salută şi ele gestul românului. E eroul ţării noastre şi al… internetului. În articole este descrisă intervenţia lui Mugurel. După ce a scos câinele intoxicat cu fum din apartamentul care a luat foc, pompierul de 35 de ani a acţionat imediat, fără să stea pe gânduri. Fetiţa de 6 ani a lui Mugurel e şi ea tare mândră de tatăl ei.

Mugurel Costache ar putea fi numit cetăţean de onoare al municipiului Piteşti. Cel puţin, asta cer, printr-o petiţie, piteştenii.

(Sursa: Observator)

LASA COMENTARIU