Medici din Argeș, închiși pentru mită!

Iulia Maria Mihai și Camelia Săndulescu, medici experți la Comisia de Expertiză Medicală a Casei Județene de Pensii și Asigurări Sociale Argeș, și-au primit sentința în dosarul luare de mită în formă continuată. Cele două femei au primit pedeapsă cu închisoarea de 4 ani pentru săvârşirea de infracţiuni asimilate corupţiei.

Reamintim că medicii primeau mită de la persoane dispuse să se pensioneze prematur pentru incapacitate de muncă, în schimbul documentelor medicale.În martie 2014, unul dintre pacienţi a făcut plângere și a declarat că Săndulescu primeşte sume cuprinse între 100 şi 200 de lei pentru emiterea unor acte medicale nelegale. Imediat, procurorii DNA au luat mandate de la judecători și au montat aparatură de supraveghere audio-video în cabinetele medicale şi i-au monitorizat ambiental pe cei implicaţi. Astfel, sute de persoane au fost filmate atunci când dădeau mită medicilor.

Camelia Săndulescu și Iulia Maria Mihai au fost încarcetare în Penitenciarul Mioveni.

Conform Tribunalului Argeș:

”În baza art. 289 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 5 alin. 1 şi art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, condamnă pe inculpatele SĂNDULESCU CAMELIA şi MIHAI IULIA MARIA,la câte 4 ani închisoare fiecare, cu executare în condiţiile art. 60 Cod penal. Aplică inculpatelor pedeapsa complementară a interzicerii pe o perioadă de 4 ani a exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice, dreptul de a ocupa o funcţie care impune exercitarea atribuţiilor de stat şi dreptul de a exercita profesia de care s-au folosit pentru săvârşirea infracţiunii, aceea de medic expert în cadrul Comisiei de Expertiză Medicală a Capacităţii de Muncă. ”

LASA COMENTARIU